Aan de slag met klimaatverandering!

We zien allemaal de gevolgen van klimaatverandering: van hoosbuien en overstroomde riolen in eigen land tot hele dorpen die door modderstromen worden weggespoeld in het buitenland.

Zo'n vaart zal het in Nederland niet lopen. Maar toch, natte voeten en kelders kunnen ook al heel vervelend zijn. Daar kun jij wat aan doen! Bijvoorbeeld door naar de eerste Impact Meetup Klimaatadaptatie (IMK) te komen op maandag 25 juni om 19.30 uur in het SpuiLab210 aan de Spuiboulevard 210.

Wil jij aan de slag om Dordrecht beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering? Wil je je laten inspireren door anderen? Of wil je jouw creatieve ideeën juist delen? Je bent van harte welkom. Deelname is gratis.

Programma

De Impact Meetup Klimaatadapatie is een initiatief van stadmakers Thirza Monster en Rozanne Verhoeven, de Bibliotheek AanZet en de Gemeente Dordrecht. Tijdens deze eerste bijeenkomst bijten enkele creatieve, groene ondernemers en betrokken bewoners het spits af. Zij presenteren hun plannen, ideeën en burgerinitiatieven. Het Opgaveteam Waterstad, dat zich vanuit de Gemeente Dordrecht sterk maakt voor een klimaatbestendige stad, vertelt hoe juist initiatieven vanuit de stad het verschil kunnen maken.

Groene beweging

Het wordt een leuke, actieve en inspirerende bijeenkomst. Bewoners, creatievelingen, ondernemers en beleidsmakers gaan samen aan de slag. Enthousiast en gericht op zichtbare resultaten. Waar iedereen baat bij heeft en trots op kan zijn. Met z'n allen willen we een 'groene beweging' op gang brengen. Samen de schouders eronder en gaan voor een mooi, leefbaar en klimaatbestendig Dordrecht.

Voor wie?

Iedereen is welkom: bewoners, beleidsmakers en ondernemers. Het maakt niet uit of je anderen wilt inspireren of juist geïnspireerd wilt raken. Je op een positieve manier 'druk maken' over klimaatverandering en daar op een constructieve manier de handen voor uit de mouwen willen steken, daar gaat het om. Herken je je hierin? Dan willen we jou heel graag 'aan boord' en zien we je graag op 25 juni. Save the date!

Doel

Het voornaamste doel van de bijeenkomst is mensen met elkaar verbinden. Mensen met een passie voor een mooie, leefbare en klimaatbestendige leefomgeving. Centraal staan ontmoeting en uitwisseling  van kennis, ervaring en expertise. Zodat iedereen na deze avond verfrist en geïnspireerd aan de slag kan.

Impact Meetups

De Impact Meetups zijn een serie bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is hoe je met nieuwe ideeën en initiatieven van bewoners en ondernemers Dordrecht kunt laten 'leven'. Vorige bijeenkomsten gingen over de thema's Smart City, Ruileconomie en Connect. In het najaar volgen er Meetups over Zorg en Gebiedsontwikkeling.

Praktische informatie en aanmelden

Datum: 25 juni
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: SpuiLAB210, Spuiboulevard 210, Dordrecht
Voor wie: iedereen

Aanmelden is gratis. Vanwege een beperkt aantal plekken is aanmelden vooraf aan te raden!

Aanmelden