Gemeente controleert op winkeltijden tijdens Pasen

Handhavers van de gemeente Dordrecht controleren tijdens de Paasdagen op winkeltijden. Deze openingstijden heeft de gemeente vastgelegd in de Verordening Winkeltijden Dordrecht. Om te kijken of winkeliers de regels naleven, volgen er controles. Dit geldt voor winkels in binnenstad, winkelcentra en meubelboulevard.

Voor deze winkels geldt tijdens Pasen de volgende openingstijden:

• Donderdag 29 maart gelden de reguliere tijden (tot 21.00 uur);
  • Op Goede Vrijdag 30 maart 2018 mogen de winkels open blijven tot 19:00 uur;
  • Op zondag 1 april 2018 moeten de deuren gesloten blijven. Alleen de winkels die aangesloten zijn bij het Kunstrondje mogen open zijn (12:00 uur tot 18:00 uur);
  • Op maandag 2 april 2018 Tweede Paasdag mogen de winkels hun deuren openen van 12:00 uur tot 18:00 uur.

Ondernemers, die in 2017 de winkeltijden hebben overtreden, kunnen binnenkort een bezoek krijgen van handhavers om ze te informeren over de winkeltijden tijdens de Paasdagen. Wie de regels van winkeltijden overtreedt, krijgt een proces-verbaal. Ondernemers riskeren hiermee een boete.