• Lieveheersbeestjes ingezet om luizen te bestrijden

29 juni 2018

Dordrecht gaat de luizen in lindebomen met lieveheersbeestjes te lijf. De luizen zorgen voor plakkerige ramen als je je auto onder een lindeboom hebt gezet. En juist die luizen staan op het menu bij het lieveheersbeestje. Daarom hangen op drie plekken in de stad zakken met lieveheersbeestjes in bomen: Nieuwe haven, Reeweg Oost (bij het FC Dordrecht stadion) en Steegoversloot.

• Wil je meedoen met de Zomerschool?

27 juni 2018

Nog drie weken en dan is het zes weken lang zomervakantie. Voor veel leerlingen best lang. Er blijkt dat bij veel kinderen de opgedane kennis en routine tijdens de vakantie deels wegzakt. Om dat te voorkomen, kunnen kinderen ook dit jaar weer meedoen aan de succesvolle Zomerschool Dordrecht.

• College in gesprek over een groeiende én bereikbare stad

25 juni 2018

Het college van burgemeester en wethouders wil dat Dordrecht gaat groeien. En die groeiende stad moet bereikbaar blijven. Over deze onderwerpen sprak het college vrijdag met vertegenwoordigers van Nera Vastgoed, Heijmans en ProRail.

• Basisschool De Meridiaan wint de E-waste race!

15 juni 2018

Tien basisscholen in de Drechtsteden zamelden in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval in. De Meridiaan haalde bijna 5.000 apparaten op en is daarmee de grote winnaar van de E-waste Race.

• Dordrecht is koplopergemeente 'Iedereen doet mee'

15 juni 2018

Dordrecht is één van de 25 koplopergemeenten in Nederland die zich actief inzetten voor een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen meedoet. Dordrecht is uitgekozen omdat de gemeente al heel actief is op dit gebied.