Waterbus vaart langer door tijdens Big Rivers

Tijdens Big Rivers vaart de Waterbus naar Zwijndrecht en Papendrecht 's avonds extra lang door. Op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli tot 23.00 uur, op zondag 15 juli tot 22.00 uur.

De gemeente financiert de extra vaarten als proef. Het idee voor de extra vaarten komt van de eigenaar van de Waterbus. Het Big Rivers Festival is een van de drukst bezochte evenementen in Dordrecht. Bij festivals is er meer belangstelling voor de waterbus. Daar speelt de waterbus op in.

Kom op de fiets

Wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid) verwacht dat de extra vaarten helpen Dordrecht bereikbaar te houden tijdens het drukke festivalweekend. “Big Rivers trekt veel mensen naar Dordrecht. Dankzij de Waterbus kunnen mensen uit de regio gemakkelijk op de fiets naar het festival. We hopen dat zoveel mogelijk mensen dat doen. De extra afvaarten van de Waterbus zijn daarbij een mooie stimulans", verwacht wethouder Rik van der Linden.

Meer bezoekers

Ook wethouder Maarten Burggraaf (Evenementen) is enthousiast: "Fantastisch dat bezoekers uit de regio dit sfeervolle evenement nu tot laat op de avond kunnen meemaken. Het is een proef, we gaan kijken wat de ervaringen zijn en hoeveel mensen er gebruik van maken. Ik ben ervan overtuigd dat het zal bijdragen aan meer bezoekers aan Dordrecht volgend weekend."