Juli

 • Terug van vakantie? Spoel de kranen 1 minuut door!

  31 juli 2018

  Bent u langere tijd van huis geweest? Spoel dan direct bij thuiskomst alle kranen en leidingen 1 minuut door. Zo houdt u fris en smakelijk water. Dat is het advies van Evides Waterbedrijf.

 • Café Arina mag donderdag weer open

  30 juli 2018

  Café Arina mag donderdag weer de deur openen. Loco-burgemeester Marco Stam heeft besloten de eerder opgelegde sluiting van 14 dagen iets in te korten. Volgens Stam is het niet nodig de zaak langer dicht te houden. "Dit café is alleen van donderdag tot en met zondag open. Dat betekent dat het al twee weekends is gesloten. Ook is een verdachte aangehouden. Alles overwegende vind ik het verantwoord de sluiting twee dagen korter te laten duren."

 • WasteShark blijft varen in binnenstad

  26 juli 2018

  De Spuihaven is een prima kweekvijver gebleken voor de ontwikkeling van de WasteShark. Drie maanden lang is de waterdrone getest bij het schoonmaken van het water in de binnenstad. De proef is geslaagd. Aannemer Krinkels schaft de 'afvalhaai' nu aan. Dat betekent dat de WasteShark voorlopig blijft varen in de Spuihaven.

 • Nationaal Hitteplan actief in Nederland

  31 juli 2018

  Alle scholen in Nederland hebben inmiddels zomervakantie. En aan het warme weer lijkt maar geen einde te komen. De komende dagen wordt het extra warm. Daarom activeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanaf maandag 23 juli 2018 het Nationaal Hitteplan. Het RIVM roept op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Op deze manier kunnen gezondheidsproblemen door het warme weer zoveel mogelijk worden beperkt. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan snel verbranden.

 • Spoedsluiting Café Arina vanwege ernstig geweldsincident

  21 juli 2018

  Op 21 juli 2018 heeft loco-burgemeester Marco Stam besloten om Café Arina aan de Voorstraat 426 in Dordrecht met spoed te sluiten. In het café heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli 2018 een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie doet hier nader onderzoek naar.

 • Vandaag besteld, morgen in huis

  12 juli 2018

  Een uittreksel Persoonsgegevens (BRP) of afschrift Burgerlijke Stand nodig? Maar geen tijd om bij de gemeente langs te komen? Geen probleem! U kunt het document gemakkelijk online aanvragen en het ligt morgen al bij u thuis op de mat.

 • Dordrecht werkt mee aan proef met bamboe verkeersborden

  12 juli 2018

  Bamboe: sterk, krasvast, een product dat niet scheurt of ombuigt. Deze snelgroeiende plantensoort lijkt een prima materiaal voor verkeersborden en is ook nog eens CO2 neutraal. Bordenleverancier HR groep heeft dat afgelopen jaren getest en ook binnen Dordrecht gaan we hier nu ervaring mee opdoen. Vrijdag 13 juli onthulden wethouders Rik van der Linden (Duurzaamheid) en Marco Stam (Ruimtelijke Kwaliteit) samen met de heer Heijmans van de HR Groep het eerste duurzame verkeersbord in Dordrecht langs de Krispijnseweg ter hoogte van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

 • Waterbus vaart langer door tijdens Big Rivers

  06 juli 2018

  Tijdens Big Rivers vaart de Waterbus naar Zwijndrecht en Papendrecht 's avonds extra lang door. Op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli tot 23.00 uur, op zondag 15 juli tot 22.00 uur.

 • Kentekenparkeren en contactloos pinnen

  06 juli 2018

  Dordrecht verbetert het parkeergemak voor bezoekers die op straat hun auto parkeren. Bij de parkeerautomaat hoeft een parkeerder alleen het kenteken in te voeren en te betalen. Een parkeerticket op het dashboard is niet meer nodig.

 • Ondernemers zetten zich in voor een kauwgomvrije binnenstad

  05 juli 2018

  Platgetrapte kauwgom die jarenlang op straat blijft voor veel mensen een ergernis. De ondernemers in de binnenstad van Dordrecht willen hier graag iets aan doen. Daarom is de gemeente samen met ondernemers gestart met een proef om de binnenstad kauwgomvrij te maken.

 • Historisch schip Veerdienst 3 blijft in Dordrecht

  05 juli 2018

  Stichting Veerdienst 3 onderhoudt, beheert en exploiteert al jarenlang het meer dan 100 jaar oude schip Veerdienst 3. Vereniging 'De Binnenvaart' heeft deze taken overgenomen. Hiermee blijft het schip in Dordrecht. Het schip krijgt een ligplaats in Leefwerf De Biesbosch naast het museumschip René Siegfried aan de Maasstraat.