Koningin Máxima bezoekt Dordts Babyhuis

Vanmorgen bezocht koningin Máxima het Babyhuis in Dordrecht. Aan de Brouwersdijk liet zij zich informeren over de werkwijze van het Babyhuis en ontmoette zij oprichter en voorzitter Barbara Muller, medewerkers, vrijwilligers en moeders. Wethouder Rik van der Linden (Jeugd) heette de Koningin namens de gemeente van harte welkom.

Stichting het Babyhuis biedt opvang, zorg en begeleiding aan (aanstaande) moeders en baby’s voor wie ouders tijdelijk niet kunnen zorgen. De stichting wil hiermee onnodige uithuisplaatsing voorkomen. Het Babyhuis heeft in totaal elf plaatsen beschikbaar, waaronder vier moeder-kind units waar een moeder en haar baby intensieve 24 uurszorg krijgen. Daarnaast wordt ook opvang voor alleen de baby geboden op het moment dat een patroon doorbroken moet worden in de ouder-kind relatie, bijvoorbeeld bij huilbaby’s.

Koningin Maxima in het Dordts Babyhuis

Foto: Oranje Fonds / Bart Homburg

Wethouder Rik van der Linden (Jeugd) is blij met het bezoek van de koningin: "Het Babyhuis heeft absoluut een meerwaarde voor Dordrecht. Het voorkomt uithuisplaatsingen, wat een heftige en ingrijpende maatregel is. Moeder en kind blijven bij elkaar; dat is voor het hechtingsproces heel belangrijk. De hulp in het Babyhuis is goed georganiseerd en laagdrempelig, in een veilige en vertrouwde sfeer." 

Koningin Maxima bezoekt Dordts Babyhuis

Foto: Oranje Fonds / Bart Homburg

De missie van het Babyhuis is ervoor te zorgen dat de kinderen zich veilig voelen en zich hechten aan hun moeder. Daarnaast biedt het huis hulp aan de moeder met als doel dat de moeder uiteindelijk zelfstandig voor haar baby kan zorgen in een eigen woonomgeving.