Jongerenlintje voor Bo van der Matten

De 17-jarige Bo van der Matten (10 juli 2000) heeft het jongerenlintje 'De Dordtse Belofte' gekregen. Bo ontving dinsdag 9 januari het jongerenlintje voor zijn inzet als vrijwilliger bij zwem- en waterpolovereniging MNC.

Volgens de jury van de Dordtse Belofte verdient Bo de onderscheiding, omdat hij meer voor de vereniging doet dan van een 17-jarige verwacht mag worden. Hij heeft veel talent voor organiseren en zet dat in voor de club. Bo zet zich al ruim vier jaar in. Hij is betrouwbaar en beschikt over het nodige verantwoordelijkheidsgevoel bij het geven van zwemonderwijs. Hij is daarmee een voorbeeld voor zijn leeftijdsgenoten.

Bijzonder prestatie

Het jongerenlintje 'De Dordtse Belofte' is een onderscheiding voor jongeren van 6 tot 21 jaar die een bijzondere prestatie leveren voor anderen of voor de stad. Het is de zesde keer dat de gemeente de onderscheiding uitreikt. In 2017 is een aanvraag ingediend en de jury heeft dit verzoek gehonoreerd. De jury bestond dit keer uit: Irene Koene (VVD), Loudy Nijhof (BvD), Ineke Jager (SP) en Rik van der Linden (voorzitter) portefeuillehouder jeugd.

Jongerenlintje aanvragen

Kent u iemand uit Dordrecht die tussen de 6 en 21 jaar is en zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving? Meld hem of haar dan aan voor de Dordtse Belofte.