Stem mee op de Foto van het Jaar 2017

In de hal van het Stadskantoor opent Peter van Bennekom, directeur Dienstverlening Drechtsteden, donderdag 1 maart een expositie met bijzondere foto’s van Dordrecht. De foto's zijn gemaakt door verschillende (amateur)fotografen en in 2017 uitgeroepen tot Foto van de Week.

De gemeente doet elke week op haar Facebookpagina een oproep aan amateurfotografen om bijzondere foto’s van de stad in te zenden. Dat levert steeds prachtige plaatjes van Dordrecht op. De foto met de meeste likes op Facebook wordt Foto van de Week. De vraag is nu: welke van die foto's wordt de Foto van het Jaar?

Favoriet kiezen

De foto’s zijn van 2 tot en met 28 maart in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard te bewonderen. Bezoekers kunnen hier hun favoriet kiezen. Bij de expositie liggen formulieren. De maker van de foto met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. Stemmen op de foto’s is mogelijk tot en met 27 maart.

Op verkiezingsdag (woensdag 21 maart) is het niet mogelijk om op Foto van het Jaar te stemmen.

Vakjury

Behalve het publiek kiest ook een vakjury haar favoriete foto. De jury bestaat dit keer uit de Dordtse fotografen Maartje Brockbernd en Cees Schilthuizen. Burgemeester Wouter Kolff maakt op woensdag 28 maart de winnaars bekend en reikt de prijzen uit.