Qbuzz verzorgt vanaf eind 2018 het openbaar vervoer

Inwoners van Dordrecht en omliggende gemeenten reizen vanaf eind dit jaar met de bussen en treinen (MerwedeLingelijn) van Qbuzz. Op 21 februari heeft de provincie Zuid-Holland het contract voor het openbaar vervoer in de Drechtsteden definitief aan Qbuzz gegund.

De gunning is het resultaat van een (aanbestedings)proces, waarin de regio nauw heeft samengewerkt met de provincie. In dit proces was oog en voor voor de verschillende belangen en wensen in de Drechtsteden gemeenten

Fijnmazig netwerk

Met de nieuwe concessie krijgt het openbaar vervoer een kwaliteitsimpuls. Er komt een netwerk van snelle en frequente hoogwaardige verbindingen voor zowel bus als trein, aangevuld met een fijnmazig openbaar vervoernetwerk. Daardoor wordt zowel het stedelijke als het landelijke gebied goed bediend.
Rotterdam wordt voor de Drechtsteden met een slimme mix van R-netlijnen en snelbusverbindingen - die vaker en sneller rijden - beter bereikbaar. R-net is hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. De inzet van nieuwe, moderne bussen, met veel beenruimte, comfortabele stoelen en snel WIFI, maken de reis een stuk aangenamer. Papendrecht krijgt een rechtstreekse busverbinding naar Utrecht.

Stil en schoon

Het stedelijk vervoer in de Drechtsteden bestaat straks geheel uit stille en schone elektrische bussen. Qbuzz neemt de huidige treinen van de MerwedeLingelijn over. De treinen krijgen in 2019 een opknapbeurt en worden onderdeel van R-net.