Gemeenten stellen Chemours en DuPont aansprakelijk

De gemeenten Dordrecht, Papendrecht en Sliedrecht stellen de bedrijven Chemours en DuPont aansprakelijk voor de gevolgen van de uitstoot van PFOA en GenX.

Daarbij gaat het onder meer om de kosten van diverse gezondheidsonderzoeken. Ook worden Chemours en DuPont aansprakelijk gesteld voor de schade die voortkomt uit de verontreiniging van bodem en oppervlaktewater in de omgeving van het bedrijfsterrein.

Chemours/DuPont hebben in de periode 1970-2012 PFOA ingezet in het productieproces. Daarbij heeft PFOA zich kunnen verspreiden over de omgeving. Met als gevolg dat de bodem verontreinigd is geraakt, evenals het oppervlaktewater. Maar belangrijker: de emissie van PFOA heeft een negatieve invloed (gehad) op het welzijn van de inwoners van de drie gemeenten.

Lees meer op de pagina Dossier Chemours en DuPont LINK