Dordt op Duitse tv

De Duitse omroep ZDF maakt voor het programma 'Plan B' vandaag opnames in Dordrecht. De Duitsers zijn erg onder de indruk van wat onze stad allemaal op het gebied van water doet.

Of het nu gaat om waterveiligheid of omgaan met de gevolgen van klimaatverandering. En dan ook nog 'so eine wunderschöne Altstadt' hebben. Hoog tijd voor een bezoekje aan het voor de Duitsers relatief onbekende Dordrecht.

'Plan B' is een wekelijks ZDF-programma van een half uur. Vanuit de 'constructieve journalistiek' gedachte besteden ze aandacht aan uiteenlopende zaken. Alles wat de nieuwsgierigheid van de Duitsers prikkelt. Drijvende waterwoningen op Stadswerven? Da sind die Deutscher gespannt. Ook zitten ze op het puntje van hun stoel als ze horen dat de historische binnenstad grotendeels buitendijks ligt. Hoe zit het dan met de bescherming tegen hoogwater? En hoe redt het Eiland van Dordrecht zich als er een dijkdoorbraak is?

Dordrecht staat nationaal en internationaal op de kaart op het vlak van waterveiligheid en innovatieve klimaatadaptatie. Dat bewijst de interesse van de Duitse publieksomroep ook weer. Paul van Esch, teamleider bij het Cluster Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Dordrecht, leidt de televisieploeg rond. Het gezelschap bezoekt de locaties Stadswerven, Plan Tij, Dordtwijkzone, Dubbelmondepark, de Voorstraat en het buitendijks gelegen gedeelte van de historische binnenstad.

De exacte uitzenddatum van de Dordrecht editie van 'Plan B' staat nog niet vast. Het wordt vermoedelijk eind maart of begin april. Volgende week staat overigens een Braziliaanse filmploeg op de stoep.