Supporters Fortuna Sittard teruggestuurd

Burgemeester Wouter Kolff heeft zondag via een noodbevel een bus met zo'n 80 Fortuna Sittard supporters in Dordrecht door de politie laten stoppen en terug naar Sittard-Geleen gestuurd.

Het gedrag van de supporters gaf daartoe aanleiding. De bus was op weg naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Feyenoord om 16.45 uur. De supporters wilden voorafgaand aan de wedstrjd Feyenoord-Fortuna Sittard een bezoek brengen aan de Dordtse binnenstad tijdens de Kerstmarkt. Dit is via een noodbevel voorkomen. Er was vrees voor ordeverstoringen en daarom is besloten een noodbevel in werking te stellen. Na afstemming met de burgemeester van Rotterdam heeft de bus rechtsomkeert moeten maken. Burgemeester Kolff heeft hierover ook contact gehad met de burgemeester van Sittard-Geleen.