Panden gesloten vanwege hennepkwekerij, drugs en wapens

Burgemeester Kolff heeft twee panden gesloten. Een woning aan de Octant is dicht na de vondst van een professionele hennepkwekerij. In een bedrijfspand aan de de Einsteinstraat is bij een controle een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook dit pand is gesloten.

Tijdens een controle stuitte de politie op een geoogste professioneel ingerichte hennepkwekerij in de woning aan de Octant 83. De hennepkwekerij strekte zich uit over over meerdere ruimten in de woning en is meteen geruimd. In de woning vond de politie 15 kilogram gedroogde hennep. Burgemeester Wouter Kolff heeft daarop het pand gesloten van donderdag 6 december 2018 tot woensdag 6 maart 2019.

Bij een andere controle enkele dagen trof de politie in een bedrijfspand aan de Einsteinstraat 67 unit B5 een aanzienlijke hoeveelheid drugs aan. Het gaat om 40 gram cannabis en 722,9 gram cocaïne. Verder nam de politie twee vuurwapens in beslag. Dit  pand is gesloten van donderdag 13 december 2018 tot woensdag 13 maart 2019.

De burgemeester wil met de sluiting van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Prioriteit

De gemeente geeft een hoge prioriteit aan het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het tevens leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Beide panden werden verhuurd. Beide eigenaren hebben medewerking verleend aan de sluiting.