Kies je monument

Welke panden in Dordrecht komen het meest in aanmerking om een gemeentelijk monument te worden? U mag het zeggen. Doe mee aan 'Kies je monument' en stel uw favoriete top 10 samen.
Vindt u ook dat altijd de mooie gebouwen worden gesloopt en de lelijke blijven staan? En wilt u meebepalen wat bijzonder genoeg is om monument te worden? Dan is dit het moment om in actie te komen.

Stem mee

Vanaf zaterdag 8 september 2018 staat op www.dordrecht.nl/kiesjemonument een lijst met monumenten waaruit u kunt kiezen. Stel uw eigen top 10 samen en kies ook nog een monument uit de reservelijst. De gemeente wijst nog 25 monumenten aan. Zorg dat uw favorieten erbij zitten en stem mee. De meeste stemmen gelden.

Stemmen is mogelijk vanaf zaterdag 8 september tot 1 oktober. Eind oktober maken we bekend op welke monumenten het meest is gestemd. Uit die lijst stellen we een top 25 samen. Het college van burgemeester en wethouders wijst uiteindelijk de monumenten aan.
Benieuwd wat de keuze is van enkele bekende Dordtenaren? De komende weken laten we in korte filmpjes zien welke gebouwen hún stem krijgen. Deze filmpjes zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de gemeente en ook op www.dordrecht.nl/kiesjemonument.