Hinder door nieuwe omleidingen Oranjelaan en Lange Geldersekade

De herinrichting van de Oranjelaan is bijna in de laatste fase. De aannemer start maandag 3 september met het aanpassen van de kruising met de Noordendijk. Vrijdag 31 augustus start het plaatsen van de afzetting. Dit betekent dat vanaf 16.00 uur de kruising is afgesloten. De omleidingsroute gaat via de Groenedijk en Stooplaan. Het kruispunt gaat in delen op de schop. Houd er rekening mee dat de omleidingsroutes de komende 8 weken regelmatig wijzigen.

Er wordt op meer plekken in de stad gewerkt. Deze week zijn de werkzaamheden aan de Lange Geldersekade weer gestart. Ook hier is de omleidingsroute aangepast. De Lange Geldersekade is nog steeds eenrichtingverkeer. Autoverkeer kan via de Prinsenstraat en Lange Geldersekade wel de stad inrijden. De omleidingsroute stad uit gaat via de Nieuwe Haven. De mogelijkheid om via de Grote Kerksbuurt en Visstraat richting de Spuiboulevard te rijden, is vervallen. 

Extra reistijd

De twee projecten zorgen helaas voor extra reistijd. Dat geldt vooral voor verkeer vanuit het centrum dat met twee omleidingen tegelijk te maken heeft. Houd met name in de spits rekening met extra reistijd van 15 tot 30 minuten.
Begin november is de Oranjelaan klaar. De grootste hinder is daar dan voorbij.  

Blijf op de hoogte

Actuele informatie over de projecten Oranjelaan en Lange Geldersekade staan in een app. De apps zijn te downloaden op een mobiele telefoon of tablet. Zoek in de Apple Store of Google Play Store op: Oranjelaan fase 2 en Lange Geldersekade.