Kerstmarkt ook zondag afgelast

De Kerstmarkt Dordrecht gaat ook zondag niet door.

De organisatie van de Kerstmarkt Dordrecht heeft vanwege de verwachte weersomstandigheden besloten ook de derde en tevens laatste dag van de Kerstmarkt, zondag 15 december, af te gelasten.

De weersverwachting voor zondag 15 december is vergelijkbaar met die van zaterdag . Het risico op onveilige situaties door harde windstoten is zowel tijdens de opbouw van de Kerstmarkt 's ochtends, als tijdens het evenement zelf te hoog. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan waarbij de veiligheid van bezoekers, bewoners en handelaren in het geding komen.

In overleg tussen organisatie en burgemeester Wouter Kolff is daarom besloten om ook de laatste dag van de Kerstmarkt Dordrecht af te gelasten. Dit besluit is genomen nadat verscheidene andere opties zijn besproken. Deze bieden geen soelaas. Het is een beslissing met pijn in het hart moeten nemen. De organisatie werkt een jaar lang hard aan de voorbereiding van dit evenement. Ook voor standhouders, betrokkenen en het publiek is het een tegenvaller.

De gemeente Dordrecht zal op korte termijn met een regeling komen om de getroffen kraamhouders en ondernemers die een deelnemersbijdrage hebben betaald te compenseren.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws via www.kerstmarktdordrecht.nl en social media.