Nieuws

RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Stadswinkel: aangepaste dienstverlening en coronamaatregelen

  Onze dienstverlening is door de coronamaatregelen aangepast.

 • Campagne Sportlief voor positieve sfeer sportverenigingen

  20 september 2021

  Zes sportverenigingen in Dordrecht doen mee aan de Sportlief-campagne die deze week van start gaat. Met de campagne willen de sportverenigingen de sfeer op de verenigingen positief beïnvloeden, zodat jong en oud veilig en plezierig kan blijven sporten. De campagne is gericht op de verschillende doelgroepen: kinderen, bestuursleden, trainers en coaches en andere leden. Wethouder Marco Stam startte op 18 september 2021 de campagne, op de ijsbaan in de Sportboulevard.

 • Kinderen kunnen nu gratis proeflessen sport volgen

  17 september 2021

  In Dordrecht kunnen kinderen kiezen uit veel sportieve activiteiten. Dansen, hockey boulderen, om er maar een paar te noemen. Maar wat is er allemaal, wanneer en waar? Hoe kom je als kind er (gratis) achter wat het beste bij je past?

 • Einde Tozo en TONK regeling in zicht. (Financiële) ondersteuning blijft

  16 september 2021

  Vanaf 1 oktober 2021 stoppen de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

 • Blauwe brug 12 weken dicht voor aanleg extra aanrijroute hulpdiensten

  16 september 2021

  Vanaf maandag 27 september kunnen (brom)fietsers en wandelaars 12 weken de Blauwe brug over het Wantij niet gebruiken. De brug is dan dicht voor werkzaamheden. De aannemer maakt de brug sterker, zodat hulpdiensten bij een calamiteit op de Staart ook via Stadspolders naar de Staart kunnen rijden. Het werk aan de brug duurt tot vrijdag 17 december. Fietsers rijden tot die tijd om via de Wantijbrug langs de N3. Dit is tijdelijk de enige mogelijkheid om het Wantij over te steken. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden.

 • Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

  15 september 2021

  Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.