Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Informatiebijeenkomst werkzaamheden Wantijbrug

  21 november 2019

  Op woensdag 11 december is er een informatiebijeenkomst over de geplande werkzaamheden aan de Wantijbrug. Rijkswaterstaat organiseert deze bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom vanaf 18.00 tot 20.30 uur.

 • Vraag Dordtpas aan en maak gratis of met korting gebruik van voorzieningen!

  21 november 2019

  Vanaf maandag 2 december kunt u in Dordrecht en daarbuiten een Dordtpas bestellen via de website www.Dordtpas.nl of aan de balie van het Stadskantoor. Hiermee kunt vanaf 1 januari 2020 gratis of met korting naar het zwembad, museum, bioscoop, theater en nog veel meer. De Dordtpas is de pas om eropuit te trekken, nieuwe dingen te ontdekken en samen te beleven. Met de Dordtpas haal je alles uit de stad

 • Dordrecht: een stad waar je bij wilt horen!

  19 november 2019

  Dordrecht verandert de komende jaren. Dordrecht groeit en bloeit! We zetten in op veel nieuwe huizen, banen en veerkrachtige inwoners.

 • Actie Spouwmuurisolatie

  15 november 2019

  Warm in de winter, koel in de zomer. Goede isolatie zorgt voor een comfortabel huis. U kunt nu meedoen aan een actie om voordelig uw spouwmuur te laten isoleren. Daarmee bespaart u op uw energiekosten en helpt u het milieu.

 • Tijdelijk meer goederentreinen over Brabantroute

  14 november 2019

  Komende week rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • WMO-beleidplan 2020-2023: iedereen doet mee en hoort er bij

  14 november 2019

  Meer ontmoetingsplekken en inzet van ervaringsdeskundigen. Maar ook verbinding van professionele en vrijwilligersorganisaties en meer bescherming van inwoners die vanuit een instelling (beschermd wonen, detentie) zelfstandig gaan wonen. Dit zijn een paar maatregelen uit het nieuwe WMO beleidsplan 2020-2023, waarmee het college van B&W ervoor wil zorgen dat Dordtenaren zo lang mogelijk mee kunnen doen en erbij horen.