Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Weizigtpark krijgt facelift

  30 november 2021

  Aan het einde van de zomer in 2023 ziet het Weizigtpark in Krispijn er anders uit. ProRail bouwt een nieuwe fietsenstalling bij de ingang van het station aan de kant van het park. Tegelijkertijd gaat de gemeente Dordrecht aan de slag met het Weizigtpark. Het park is aan vernieuwing toe en krijgt een facelift. Het wordt een fijne en mooie plek voor iedereen.

 • Zet je licht AAN!

  29 november 2021

  In de winter is het langer donker. Daarom is het belangrijk om als fietser goed zichtbaar te zijn. Voor jezelf, maar ook voor automobilisten. Zet daarom als het donker is je licht aan. Om fietsers hieraan te herinneren is op zo'n 60 plekken in de stad 'Zet je licht aan' op het fietspad gespoten. Wethouder Rik van der Linden gaf hiervoor het startsein bij het Stadskantoor.

 • Onderhoud fietspad Papendrechtsebrug

  29 november 2021

  Rijkwaterstaat voert vanaf januari 2022 groot onderhoud uit aan het fietspad van de Papendrechtsebrug. Hiervoor is het helaas nodig het fietspad van 31 januari tot 30 april helemaal af te sluiten. Dagelijks maken zo'n 3.500 fietsers gebruik van deze brug, waaronder veel scholieren en mensen die naar hun werk moeten. De afsluiting levert voor hen veel overlast en vertraging op. De gemeente is blij dat brug wordt aangepakt, maar we willen wel graag dat er een goed en gratis alternatief komt voor deze fietsers. We zijn in goed overleg met Rijkswaterstaat over de mogelijkheden daarvoor.

 • Toegang autoluwe binnenstad verruimd na aanscherping coronamaatregelen

  28 november 2021

  Vrijdag 26 november 2021 heeft het kabinet verscherpte coronamaatregelen aangekondigd. Deze gaan zondag 28 november in. Horeca en niet-essentiële winkels moeten dan de deuren om 17.00 uur sluiten voor bezoekers. Om het afhalen en bezorgen in de binnenstad mogelijk te maken, passen we bij de doorgang Visstraat de venstertijden aan voor het inrijden van het autoluwe gebied. We verruimen de tijd waarin ook voertuigen zonder ontheffing het gebied in mogen. Dat wordt tussen 17.00 uur en 11.00 uur de volgende dag. Deze tijden gaan vanaf zondag 28 november in en gelden zolang de aangescherpte maatregelen van kracht zijn.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  27 november 2021

  Vanaf zondag 28 november om 05.00 uur gelden strengere coronamaatregelen.

 • 1,5 meter afstand houden is weer verplicht

  23 november 2021

  Vanaf 24 november 2021 is het weer verplicht om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit is een van de basisregels waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus wil beperken.