Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Alle nieuws
 • Studenten Da Vinci maken duurzaam ontwerp voor herbestemming Biesboschhal 17 december 2018

  In opdracht van de gemeente Dordrecht onderzoeken studenten van de opleiding Bouwkunde van het ROC Da Vinci College de herbestemming van de Biesboschhal op Stadswerven. De tweedejaars studenten doen dit project als onderdeel van de landelijke ontwerpwedstrijd SlimCirculair. Aan deze wedstrijd doen 23 studententeams uit het hele land mee. In opdracht van een overheidsorganisatie, zoals de gemeente, gaan studententeams aan de slag met duurzame en circulaire ontwerpen voor nieuwbouw, bestaande bouw of monumenten.

 • Panden gesloten vanwege hennepkwekerij, drugs en wapens 17 december 2018

  Burgemeester Kolff heeft twee panden gesloten. Een woning aan de Octant is dicht na de vondst van een professionele hennepkwekerij. In een bedrijfspand aan de de Einsteinstraat is bij een controle een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook dit pand is gesloten.

 • Ondersteuning Dordtse mantelzorger wordt uitgebreid 17 december 2018

  Logeervoorzieningen, ondersteuning aan huis en de mogelijkheid om een paar dagen weg te gaan. Maar ook een vergoeding van de parkeerkosten en vanaf 2020 een gratis Dordtpas met een tegoed van €60,-. Met deze maatregelen wil het college van B&W de mantelzorgers in de stad nog beter ondersteunen, ontlasten en waarderen. Dit staat in het Raadsvoorstel voor de ondersteuning van mantelzorgers 2019-2022.

 • Supporters Fortuna Sittard teruggestuurd 16 december 2018

  Burgemeester Wouter Kolff heeft zondag via een noodbevel een bus met zo'n 80 Fortuna Sittard supporters in Dordrecht door de politie laten stoppen en terug naar Sittard-Geleen gestuurd

 • Winnaars Dordtse Vrijwilligersprijs 2018 11 december 2018

  Op vrijdag 7 december 2018 reikte wethouder Peter Heijkoop de Dordtse vrijwilligersprijzen uit. De eerste prijs is gewonnen door de Dordtse Reddingsbrigade, de tweede prijs door Sportclub Redo en de derde prijs ging naar De Zolderkamer. Naast de drie winnaars waren ook Speelotheek Pip & Zo en Speeltuinvereniging Stadspolders genomineerd. Zij kregen een eervolle vermelding en een kleine attentie tijdens de prijsuitreiking.

Uitgelicht

Nieuwsarchief