Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Holocaust Memorial op 27 januari op het Stadhuisplein

  24 januari 2020

  Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de tweede Wereldoorlog eindigde. In Dordrecht herdenken we op verschillende momenten de verschrikkingen van oorlog. Op maandag 27 januari is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Auschwitz is het symbool van de Holocaust.

 • Geef uw mening over de wijziging van de APV

  Het college van burgemeester en wethouders stelt een wijziging voor van de algemene plaatselijke verordening (APV). U kunt hierover uw mening geven van zaterdag 1 februari 2020 tot en met maandag 16 maart 2020.

 • Inzet extra verkeersregelaars en andere maatregelen afsluiting Wantijbrug

  23 januari 2020

  De afsluiting van de Wantijbrug zorgt op een aantal plekken voor veel drukte in de stad. Vooraf hebben we een aantal maatregelen genomen. Op verschillende plekken in de stad zijn verkeersregelaars ingezet. Bij omleidingen en afsluitingen zorgen zij vooral voor de veiligheid van fietsers. Vanaf vandaag zetten we extra verkeersregelaars in op plekken waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

 • Weet wat je moet doen als Dordrecht overstroomt!

  23 januari 2020

  Het Eiland van Dordrecht is met dijken goed beschermd tegen hoogwater. Een overstroming komt niet vaak voor. Maar áls het gebeurt, zijn de gevolgen enorm. Weet jij wat jou in dat geval te doen staat? We nodigen je graag uit voor één van de 7 bewonersbijeenkomsten over waterveiligheid. Wij maken Dordt... samenredzaam!

 • Energiebesparende maatregelen

  16 januari 2020

  Dit jaar organiseren we verschillende activiteiten om woningeigenaren te helpen met energiebesparende maatregelen in hun huis. Voor de hele stad bieden we groepsaankopen aan en advies- en aankoopacties. In de wijken Crabbehof, Wielwijk en Oud- en Nieuw-Krispijn zetten we energiecoaches in.

 • Aanmelden stadsdichter

  08 januari 2020

  Wie wordt de nieuwe stadsdichter van Dordrecht? Aanmelden kan nog tot aan de landelijke gedichtendag op 30 januari.