Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Plan van aanpak verkeersonveilige plekken

  18 juli 2019

  Ongevallencijfers en meldingen van Dordtenaren hebben geleid tot een plan van aanpak van verkeersonveilige plaatsen in de stad. Daarin staat dat de gemeente in 2019 6 punten op straat verbetert. Ook start de gemeente met een operatie verfkwast voor kleinere ingrepen. In 2019 passen we op 15 plaatsen belijning of bebording aan. De komende jaren kan op veel plekken werk met werk worden gemaakt. Dit houdt in dat op locaties waar werkzaamheden plaatsvinden aan bijvoorbeeld de riolering we ook gelijk de verkeerssituatie aanpakken. De meldingen over snelheid en andere verkeersovertredingen bespreken we met de politie en handhaving. Het plan van aanpak leggen we voor aan de gemeenteraad.

 • Zieke essen in Dordrecht worden gekapt

  18 juli 2019

  Vanaf 24 juli beginnen we met het kappen van essen die in ernstige mate zijn aangetast door de schimmelziekte essentaksterfte. De 240 bomen staan verspreid door heel Dordrecht. Boomrooierij Weijtmans voert de kapwerkzaamheden uit.

 • Fleur je straat op met Burendag

  17 juli 2019

  Ieder jaar vieren we op de vierde zaterdag in september 'Burendag', een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig bijeen en veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Bijvoorbeeld met een leuke opfleuractie voor de straat.

 • Wil jij een Tiny Forest in de buurt?

  15 juli 2019

  De komende jaren leggen we in Dordrecht drie Tiny Forests aan. Dat zijn een soort minibossen ter grootte van een tennisbaan. Hiervoor hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met IVN Natuureducatie. Nu ben jij aan zet! Heb jij interesse in een Tiny Forest bij jou in de buurt? Meld je dan nu aan! Dat kan tot 24 juli.

 • Komende weken meer goederentreinen over Brabantroute

  11 juli 2019

  De komend 6 weken rijden meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een derde spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Perscontainers voor plastic afval in gebieden met veel hoogbouw

  09 juli 2019

  In Dordrecht zijn vier perscontainers voor plastic, blik en drinkpakken geplaatst. Ze staan op centrale plekken waar ook veel hoogbouw is. Hiermee willen we afvalscheiding voor bewoners van flats of bovenwoningen makkelijker maken. Zij hebben vaak minder ruimte om hun plastic zak te bewaren. Tegelijkertijd willen we met deze maatregel ook de overlast terugdringen van zakken die te vroeg op straat worden gezet, met alle gevolgen van dien. Wethouder Rik van der Linden nam gisteren de eerste de container in gebruik.