Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Werkzaamheden Laan der VN starten maandag 2 maart

  21 februari 2020

  Maandag 2 maart 2020 starten werkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Dordtse Mijl. De Laan der Verenigde Naties wordt vanaf de kruising met de Mijlweg tot net voor de kruising met de Ampèrestraat-Handelskade opnieuw ingericht en geasfalteerd. Ook komt er een nieuwe afslag naar het nieuwe (nog te bouwen) tankstation, ter hoogte van Van der Wees. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. De overlast voor het verkeer verschilt per fase.

 • Logiesheffing in Dordrecht

  19 februari 2020

  Overnachten mensen van buiten de stad bij u en betalen ze daarvoor? Bijvoorbeeld in een hotel, pension of Bed & Breakfast? Vanaf 1 april 2020 betaalt u daarover logiesheffing. De kosten berekent u door aan uw klanten. Met de logiesheffing investeert de gemeente in voorzieningen in de stad.

 • Komende week meer goederentreinen over spoor in Dordrecht

  13 februari 2020

  Komende week rijden weer meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een 3de spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Hoge waterstanden voorlopig voorbij

  12 februari 2020

  De hoge waterstanden rondom het eiland van Dordrecht zijn voorlopig voorbij. De waterstanden zijn weer op het normale niveau en op korte termijn zijn geen grote stijgingen te verwachten.

 • Dordrecht Academy komt eraan

  12 februari 2020

  De Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en de gemeente Dordrecht gaan nieuw hoger onderwijs in Dordrecht brengen: Dordrecht Academy. Hiervoor hebben ze een intentieverklaring ondertekend. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

 • Extra maatregelen om vrachtverkeer in de stad te beperken

  05 februari 2020

  Door de afsluiting van de Wantijbrug rijdt er veel meer verkeer door de stad. En dus ook meer vrachtwagens. Een deel van dit vrachtverkeer hoeft helemaal niet in de stad te zijn. Om te voorkomen dat vrachtwagens onze stad als doorgaande route gebruiken, nemen we extra maatregelen. We hebben extra omleidingsborden bij afritten geplaatst. Ook is een verbod voor vrachtwagens ingesteld op een deel van de Provincialeweg.