Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Alle nieuws
 • Vroeg Eropaf kan veel problemen en kosten voorkomen 19 februari 2019

  Tijdige hulp bij betalingsproblemen kan veel problemen en kosten voorkomen. Daarom starten de gemeente Dordrecht, het Sociaal Wijkteam Dordrecht en de woningcorporaties Trivire en Woonbron per 1 maart 2019 in Wielwijk, Crabbehof en Krispijn met de pilot Vroeg Eropaf. De partijen werken samen om mensen met een beginnende betalingsachterstand weer op de rails te krijgen.

 • Speuren naar aardwarmte voor het warmtenet 14 februari 2019

  Diep verborgen onder de grond is duurzame warmte beschikbaar. Warmte die we, als we haar omhoog pompen, kunnen gebruiken om huizen en bedrijven mee te verwarmen. Maar waar ligt die warmte precies, hoeveel warmte is er en hoe ziet die diepe ondergrond eruit?

 • Tijdelijk meer goederentreinen over Brabantroute 14 februari 2019

  Volgende week rijden er meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden aan het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een derde spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Stroomlijn neemt coördinatie leerlingenvervoer over 14 februari 2019

  Heeft u een kind dat gebruik maakt van het leerlingenvervoer? Met ingang van 18 februari 2019 heeft u niet meer met de gemeente te maken, maar met Stroomlijn. De gemeente draagt de coördinatie van het leerlingenvervoer over aan dit mobiliteitsplatform. Stroomlijn coördineert in Dordrecht ook het doelgroepenvervoer (WMO) voor de Sociale Dienst Drechtsteden en heeft veel ervaring met het vervoeren van mensen die dit nodig hebben.

 • Kom naar de Stadsmarkt!

  Mensen met leuke, verrassende ideeën zijn een aanwinst voor de stad. Loop jij rond met een plan voor je straat of buurt? Kom dan naar De Stadsmarkt en leer hoe je er een succes van maakt!

Uitgelicht

Nieuwsarchief