Informatie Oekraïne

Informatie over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Dordrecht.

• Opvang vluchtelingen

Zoekt u opvang voor Oekraïense vluchtelingen? Bel naar de gemeente of de politie. Zij zorgen ervoor dat de vluchtelingen snel opvang krijgen.

• Veel gestelde vragen over Oekraïne

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid biedt een overzicht met vragen en antwoorden. Ook informatie voor vluchtelingen in o.a. het Oekraïens.

• Inschrijven bij de gemeente

De gemeente wil graag weten wie u bent en waar u vandaan komt. Daarom vragen we om u te laten inschrijven in de basisregistratie van de gemeente. Dat geeft u ook kansen en mogelijkheden.

• Leefgeld aanvragen

Vluchtelingen uit Oekraïne krijgen een financiële ondersteuning: leefgeld. Leefgeld is een vergoeding voor het kopen van kleding en andere persoonlijke uitgaven. De Sociale Dienst Drechtsteden verzorgt de financiële ondersteuning.

• Contact met gastgezinnen

Heeft u Oekraïense vluchtelingen in huis? Dan komen we graag in contact met u.

• Particuliere opvang Oekraïners (gastgezinnen)

Biedt u onderdak aan Oekraïense vluchtelingen? Of bent u van plan om vluchtelingen op te vangen? Dan is het belangrijk dat u zich goed laat informeren. De handreiking Particuliere opvang Oekraïners helpt u daarbij.

• Onderwijs en opvang

De Dordtse scholen werken samen aan het onderwijs voor leerlingen uit Oekraïne. Zij doen hun best om de zorg voor de leerlingen uit het oorlogsgebied zo goed mogelijk te regelen.