Dordtse Raadsleden bezoeken Leerpark

Afgelopen dinsdag brachten Dordtse raadsleden op uitnodiging van wethouder Peter Heijkoop een bezoek aan het Leerpark en de Duurzaamheidsfabriek. Zij werden geïnformeerd over de ontwikkelingen en plannen op en rond het Leerpark en maakten kennis met jonge, veelbelovende bedrijven in de twee maakhallen. Tot slot was er een eerste ontmoeting met Kadans, een innovatieve campusontwikkelaar die vele miljoenen wil investeren in dit gebied.

In de afgelopen maanden zijn er flinke stappen gemaakt in de campusontwikkeling. Wethouder Peter Heijkoop: "Dit gebied is volop in ontwikkeling. Buiten ontstaat een leuke nieuwe wijk met mooie woningen. We zijn in gesprek met Kadans over de realisatie van een grote Maakfabriek en een nieuw entree-gebouw naast de Duurzaamheidsfabriek. En achter de voordeur sta je versteld van wat er allemaal al gebeurt op het gebied van innovatie, vooruitstrevende samenwerking, ontmoetingen en kennisdeling."


Campus

In februari vorig jaar gaf de gemeenteraad zijn goedkeuring aan de plannen om het Leerpark verder door te ontwikkelingen tot campus voor leren, werken en innoveren én voor wonen en ontspannen. Die ambitie staat niet op zichzelf, maar is verbonden aan de plannen voor de Spoorzone, een station en het gemeentelijke programma ‘Ondernemende Stad’ dat gericht is op het creëren van 4000 extra banen. Daarnaast moet de campus ook bijdragen aan de versterking van het beroepsonderwijs in de regio, zoals het hybride leerconcept van het ROC Da Vinci College en de verbinding met het HBO.

 

Persbericht

Dordrecht, 15 februari 2018

Redactie

Karin Stevens
Bestuuurscommunicatie
Telefoonnummer: (078) 770 21 26

Informatie

Karin Stevens
Bestuuurscommunicatie
Telefoonnummer: (078) 770 21 26