Pand gesloten vanwege vondst harddrugs

Tijdens een drugsactie van de politie is een handelshoeveelheid (meer dan 0,5 gram) harddrugs aangetroffen bij de woning en de bewoners van de Willem Marisstraat 1 in Dordrecht. De bewoner en een andere betrokkene – laatstgenoemde tevens verdachte voor het dealen van drugs – zijn aangehouden door de politie. De woning is gesloten van woensdag 17 oktober 2018 tot woensdag 16 januari 2019.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar drugs geproduceerd en/of verhandeld worden de 'loop' op het pand wegnemen, de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Of je nu eigenaar bent of (onder)verhuurder. In beide gevallen hebben zij een verplichting om zich op de hoogte te stellen van wat er speelt in het pand.

Als voor de eerste keer harddrugs in een woning worden aangetroffen, wordt het pand voor 3 maanden gesloten.

De aanpak van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid. De eigenaar en bewoners van de woning zijn geïnformeerd over het besluit tot sluiting.

 

Persbericht

Dordrecht, 18 oktober 2018

Redactie

Marc van Wijnen
Afdeling Communicatie
Telefoon: (078) 770 2565