Het echte werk aan Dordtse Kil IV is gestart

Na de uitspraak van de Raad van State vlak voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden voor de ontwikkeling van Dordtse Kil volop van start gegaan. De gemeente is met de aanbesteding gestart, het grondwerk wordt voorbereid en de Aquamarijnweg is zichtbaar door de oranje paaltjes in het gebied. Wethouder Maarten Burggraaf heeft met een drone het startmoment van de werkzaamheden officieel gemarkeerd.

Over het terrein waar de wethouder met een drone overheen vloog, ligt straks een logistiek, duurzaam bedrijventerrein van 65 hectare, met kavels van 1,5 tot 5 hectare. "Op Dordtse Kil IV bieden we ruimte aan logistieke bedrijven met een duurzaam karakter, die voor zo'n 2.000 nieuwe banen op de Westelijke Dordtse Oever gaan zorgen", zegt wethouder Maarten Burggraaf:"Zij zijn van harte welkom in Dordrecht."

Werkzaamheden

Dit jaar wordt er vooral voorbereid en volgend jaar staat in het teken van grondwerk en voorbelasting. In 2020 vindt dan de aanleg en aanpassing van de wegen plaats, waarna het terrein in 2021 volop operationeel is. Dordtse Kil IV wordt all electric, er wordt geen gas aangelegd. Er staan vier windmolens, een zonneweide met 22.000 panelen en er komt een waterstof facility point.

Snel starten

De acquisitie is gestart en de eerste gesprekken worden gevoerd met potentiele bedrijven die zich hier willen vestigen. "We merken dat er ruime interesse is", aldus Burggraaf: "Als snelheid gewenst is dan kunnen de eerste bedrijven over ongeveer anderhalf jaar al starten met de bouw aan de westkant van Dordtse Kil IV."

Westelijke Dordtse Oever

Dordtse Kil IV is het nieuwe logistieke bedrijventerrein op de Westelijke Dordtse Oever. In totaal 700 hectare en 750 bedrijven. Met ruim 14.000 arbeidsplaatsen het grootste bedrijventerrein en banenmotor voor Dordrecht en de regio Drechtsteden.

 

Persbericht

Dordrecht, !8 oktober 2018

Redactie

Maureen Vermeulen
Afdeling Communicatie
Telefoon: 06 2184 0148

De beelden van de drone staan op het YouTubekanaal van de gemeente Dordrecht.