Dordrecht in top-10 cultuursteden

Dordrecht is niet alleen steeds aantrekkelijker als woonstad, ook de sociaal-economische positie is het afgelopen jaar versterkt.

Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten 2018, die op 30 mei is gepresenteerd in Leeuwarden. Dordrecht staat nu 13e op de ranglijst van aantrekkelijke woongemeenten (vorig jaar 14), en 37e op de sociaal-economische ranglijst (vorig jaar 44). Dordrecht staat zelfs op plaats 10 van cultuursteden, een ranglijst die dit jaar voor het eerst is opgenomen. Wethouder Piet Sleeking spreekt van een fantastische start voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

De Atlas voor Gemeenten vergelijkt de 50 grootste gemeenten op tal van onderdelen. De stijging op de sociaaleconomische index heeft onder meer te maken met de groei van de werkgelegenheid en verbetering van het opleidingsniveau. De afgelopen jaren steeg Dordrecht al snel als aantrekkelijke woonstad, vooral door de uitbreiding van de culturele voorzieningen en de horeca. De sociaal-economische positie bleef echter jarenlang achter. In het afgelopen jaar is de stad ook op dit punt vooruitgegaan in vergelijking met andere steden.

Groei en bloei

'Dit zijn prachtige cijfers', vindt wethouder Piet Sleeking. 'De afgelopen jaren is er al veel geïnvesteerd in onderwijs en arbeidsmarktbeleid in Dordrecht, maar we hebben hogere ambities met de stad. Met het nieuwe coalitieprogramma willen we de stad verder versterken: meer inwoners, meer banen, meer welvaart. Deze ranglijst is een bewijs dat het echt kan: de stad verder laten groeien en bloeien.' Van de 50 grootste gemeenten is Dordrecht één van de weinige die niet in inwoneraantal is gegroeid in de afgelopen 10 jaar.

 

Persbericht

Dordrecht, 31 mei 2018

Redactie

Gemeente Dordrecht
Mark Benjamin
Communicatie
telefoon 078 770 25 66 / 06 53 58 78 33