Campers tijdelijk op parkeerterrein Energiehuis

Campers mogen vanaf maandag 25 juni parkeren op het parkeerterrein Energiehuis. Langs het water en op het middenterrein heeft de gemeente twee stroken aangewezen waar alleen campers mogen staan. Deze oplossing geldt tot 31 oktober. De gemeente is nog op zoek naar een definitieve overnachtingsplaats voor campers. De voorlopige plaats is gratis, omdat een apart campertarief op korte termijn niet mogelijk was.

Per 1 juni heeft de gemeente de campersplaats aan de Merwede op Stadswerven gesloten, omdat die plek nodig is voor de opslag van grond waarmee de insteekhaven wordt gedempt. Sindsdien heeft de gemeente gezocht naar een camperplaats dichtbij de binnenstad. Het parkeerterrein Energiehuis bleek de meest geschikte locatie. Het college vond het tarief van €1,50 per uur niet aanvaardbaar voor campers, die meestal een paar dagen staan. Een aangepast tarief zou te veel tijd kosten, daarom kiest het college van burgemeester en wethouders voor deze zomerperiode voor gratis plaatsen (maximaal 72 uur). Er is plaats voor zes tot acht campers.

Dordrecht is steeds meer in trek bij toeristen. Het college wil het toerisme verder stimuleren. Daarom wilde het college na de sluiting van de camperparkeerplaats op Stadswerven snel  een andere oplossing. Met de tijdelijke plaatsen is dat voor de komende vakantieperiode geregeld.

Dordrecht, 26 juni

Gemeente Dordrecht