Nieuw contract ondertekend voor Stadswerven

De ontwikkeling van Stadswerven komt in een stroomversnelling. Dat is het gevolg van het nieuwe contract dat de gemeente Dordrecht heeft gesloten met projectontwikkelaar OCW. Door het nieuwe contract moeten gemeente en ontwikkelaar het eerder eens zijn over de grondprijs van elk deelproject en wordt een belangrijke tijdswinst geboekt door het verkorten van contractuele afspraken. De eerstvolgende delen van Stadswerven die aan de beurt komen, grenzen aan de woningen die er nu al staan.

In het nieuwe contract is er ook meer ruimte voor zelfbouw. Er zijn nu al 44 zelfbouwwoningen voorzien (inclusief het appartementengebouw 'Minidorp in de stad' dat nog niet in aanbouw is), daar komen nog 36 zelfbouwwoningen bij. In ruil daarvoor mag OCW nu ook de uiterste punt van Stadswerven ontwikkelen waar de Prins Clausbrug komt.

Gemeente en ontwikkelaar zijn beide tevreden over de nieuwe afspraken. ,,Dordrecht wil groeien, met meer woningen vanuit ambitie en kwaliteit. Stadswerven is daarvan een goed voorbeeld, met een prachtige ligging aan het water vlakbij de binnenstad", aldus wethouder Sleeking. ,,Stadswerven krijgt als wijk steeds meer vorm, en er is een grote vraag naar woningen. We willen dus graag aan de slag om de wijk verder te ontwikkelen", zegt projectdirecteur Gilbert Kokenberg van OCW. ,,Met de nieuwe afspraken gaat dat lukken." In het najaar van 2018 gaan de woningen van het bouwplan Americana in verkoop en vanaf 2019 moeten er jaarlijks tenminste 50-100 woningen in verkoop gaan.

Van links naar rechts: Rob Tummers, Wilco van den Ban, Piet Sleeking en Joost van Pelt
Van links naar rechts op de foto: Rob Tummers, Wilco van den Ban, Piet Sleeking en Joost van Pelt

Dordrecht, 5 juli 2018

Gemeente Dordrecht