Gemeente verkoopt gemaalcomplex 'Het Vissertje'

Het voor velen bekende stoomgemaalcomplex 'Het Vissertje' wordt verkocht door de gemeente aan ondernemers die het complex gaan restaureren. 'Het Vissertje' biedt ruimte aan een woning, architectenkantoor en kleinschalige horeca.

De gemeente probeert al jaren het voormalige stoomgemaal te verkopen. Diverse initiatiefnemers hebben zich gemeld met plannen. Dit leidde echter nooit tot een overeenkomst, mede doordat een flinke investering nodig is om het gebouw in oude glorie te herstellen. Twee van de nieuwe eigenaren hebben een lokaal architectenbureau en zullen zorgdragen voor de planvorming. De andere eigenaar heeft een aannemingsbedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van riool en gemaal. Hij voert zelf een deel van de werkzaamheden uit en zal daar zelf met zijn gezin gaan wonen.

Het gemaal, inclusief de voormalige kolenschuur, wordt gerestaureerd. Omdat het om een aanzienlijke investering gaat om het gebouw te restaureren verkoopt de gemeente 'Het Vissertje' voor een symbolisch bedrag van 1 euro. 

Behouden voor de toekomst

Wethouder Burggraaf (Vastgoed) over de verkoop: "Prachtig dat dit historische complex behouden blijft voor de toekomst. Het pand staat al lang op de markt en heeft lang moeten wachten op een geschikte invulling. Met dit nieuwe initiatief wordt gemeentelijk vastgoed verkocht en biedt het ruimte voor een mooie ontwikkeling."

Omgeving wordt betrokken

De kopers gaan binnenkort in gesprek met de buurt en de gemeenteraad om hun plannen toe te lichten. Dit past goed binnen de werkwijze van de aanstaande Omgevingswet, waarbij initiatiefnemers de omgeving aan de voorkant betrekken en ruimte bieden mee te denken met de planvorming.

 

Persbericht

Dordrecht, 6 juli 2018

Redactie

Gemeente Dordrecht
Marc van Wijnen
Communicatie
telefoon 078 7702565 / 0610405843

Uitgelicht