Drie panden Voorstraat verkocht

Panden worden door nieuwe eigenaar opgeknapt.

Drie panden in de Voorstraat (333, 335 en 337) hebben sinds vandaag een nieuwe eigenaar. De panden in het hart van het winkelgebied tussen de Visbrug en het Scheffersplein zijn door de vorige eigenaar jaren verwaarloosd en staan leeg. Het college van burgemeester en wethouders wil leegstand en verwaarlozing voorkomen en heeft uiteindelijk na het lange periode van aanschrijving en oplegging van een dwangsom op de panden de eigenaar zover gekregen om tot een verkoop van de panden over te gaan. De nieuwe eigenaar knapt de panden op en gaat de panden verhuren voor bewoning en winkelgebruik op de begane grond.

De gemeente heeft tevergeefs drie jaar terug de vorige eigenaar gevraagd de leegstaande en verpauperde panden te herstellen. Gewoon overleg heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. De eigenaren zijn in 2016 door de gemeente aangeschreven en hebben uiteindelijk een last onder dwangsom opgelegd gekregen van in totaal 60.000 euro om tot herstel van de panden over te gaan. Deze juridische actie van de gemeente heeft uiteindelijk geleid tot verkoop van de drie panden aan een nieuwe eigenaar, die afkomstig is uit Dordrecht.

Impuls voor de binnenstad

Afgezien van de juridische kosten die de gemeente afgelopen jaren heeft moeten maken om deze verkoop te komen, wil de gemeente de te ontvangen dwangsom graag benutten voor de projectaanpak van leegstand in de binnenstad. Wethouder Piet Sleeking (Binnenstad): "Een proces van lange adem maar goed nieuws voor de binnenstad en specifiek Voorstraat Midden. Met het opknappen van deze drie panden krijgt de binnenstad weer een nieuwe impuls. Hier profiteren pandeigenaren, detailhandel, horeca en winkelend publiek ook van."

Uitstraling verbeteren

Het college van burgemeester en wethouders werkt intensief samen met vastgoedeigenaren en partners in de binnenstad om de leegstand terug te dringen.

De nieuwe eigenaar kan hiervoor, evenals andere eigenaren in Voorstraat, een beroep doen op de bestaande subsidieregeling die de gemeente heeft ingesteld om de uitstraling van panden in de winkelstraten buiten het kernwinkelgebied om te verbeteren.

Persbericht

Dordrecht, 17 juli 2018

Redactie

Gemeente Dordrecht
Marc van Wijnen
Communicatie
telefoon 06 1040 5843 of 078 770 2565

Uitgelicht