• Arina mag donderdag weer open

30 juli 2018

Café Arina mag donderdag weer de deur openen. Loco-burgemeester Marco Stam heeft besloten de eerder opgelegde sluiting van 14 dagen iets in te korten. Volgens Stam is het niet nodig de zaak langer dicht te houden. "Dit café is alleen van donderdag tot en met zondag open. Dat betekent dat het al twee weekends is gesloten. Ook is een verdachte aangehouden. Alles overwegende vind ik het verantwoord de sluiting twee dagen korter te laten duren."

• WasteShark blijft varen in Dordtse binnenstad

26 juli 2018

De Spuihaven is een prima kweekvijver gebleken voor de ontwikkeling van de WasteShark. Drie maanden lang is de waterdrone getest bij het schoonmaken van het water in de binnenstad. De proef is geslaagd. Aannemer Krinkels schaft de 'afvalhaai' nu aan. Dat betekent dat de WasteShark voorlopig blijft varen in de Spuihaven.

• Woning gesloten om vondst hennepplantage

24 juli 2018

De burgemeester van Dordrecht heeft een woning aan de Keplerweg 31b voor drie maanden gesloten omdat er een hennepkwekerij is aangetroffen. Het pand wordt gesloten van dinsdag 24 juli tot dinsdag 23 oktober 2018.

• Spoedsluiting Café Arina vanwege ernstig geweldsincident

21 juli 2018

Op 21 juli 2018 heeft loco-burgemeester Marco Stam besloten om Café Arina aan de Voorstraat 426 in Dordrecht met spoed te sluiten. In het café heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli 2018 een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie doet hier nader onderzoek naar.

• Drie panden Voorstraat verkocht

17 juli 2018

Panden worden door nieuwe eigenaar opgeknapt.

Drie panden in de Voorstraat (333, 335 en 337) hebben sinds vandaag een nieuwe eigenaar. De panden in het hart van het winkelgebied tussen de Visbrug en het Scheffersplein zijn door de vorige eigenaar jaren verwaarloosd en staan leeg. Het college van burgemeester en wethouders wil leegstand en verwaarlozing voorkomen en heeft uiteindelijk na het lange periode van aanschrijving en oplegging van een dwangsom op de panden de eigenaar zover gekregen om tot een verkoop van de panden over te gaan. De nieuwe eigenaar knapt de panden op en gaat de panden verhuren voor bewoning en winkelgebruik op de begane grond.

• Toeristisch imago Dordrecht fors verbeterd

13 juli 2018

Het toeristische imago van Dordrecht is de afgelopen jaren opnieuw flink verbeterd. In 2014 scoorde de stad nog een totaalwaardering van 6,1, in 2018 is dat gestegen naar een 6,6. Dat blijkt uit het vierjaarlijkse Toeristische imago-onderzoek van LAgroup en NBTC-NIPO. Aan het onderzoek namen 17 Nederlandse steden deel. Nederlanders gaven de deelnemers voor hun overall toeristische imago cijfers variërend van een 5,1 tot een 7,4. Dordrecht komt steeds dichterbij koplopers Den Bosch, Nijmegen en Leiden.

• Nieuw natuur- en recreatiegebied opengesteld voor publiek

11 juli 2018

Kom de Nieuwe Dordtse Biesbosch beleven!

Deze zomer is het nieuwe natuur- en recreatiegebied Nieuwe Dordtse Biesbosch aan de zuidkant van Dordrecht opengesteld voor publiek. Dat betekent dat de nieuwe fiets-, ruiter- en wandelpaden gebruikt kunnen worden. Zo kan iedereen genieten van de rust en de ruimte van het buitengebied. Het gebied is het makkelijkste te bereiken via de Provincialeweg of de Schenkeldijk-Oude Veerweg.

• College wil Energiehuis verder versterken

11 juli 2018

Het gaat goed met het Energiehuis, maar het kan nog veel beter. De keuzes die in 2015 zijn gemaakt waren goed, de uitwerking vertoont nog gebreken. Aan de ene kant zijn er extra investeringen nodig om meer publiek te trekken, meer verhuringen te realiseren en daarmee op termijn ook een betere exploitatie. Aan de andere kant vraagt dit ook inspanningen van de drie partners, met name op gebied van programmering en profilering. Als alle partijen hun aandeel leveren, kan het Energiehuis verder uitgroeien tot een centrum voor podiumkunst waar veel meer mensen uit Dordrecht en de regio Drechtsteden zich thuis voelen.

• Gemeente verkoopt gemaalcomplex 'Het Vissertje'

06 juli 2018

Het voor velen bekende stoomgemaalcomplex 'Het Vissertje' wordt verkocht door de gemeente aan ondernemers die het complex gaan restaureren. 'Het Vissertje' biedt ruimte aan een woning, architectenkantoor en kleinschalige horeca.

• Nieuw contract ondertekend voor Stadswerven

05 juli 2018

De ontwikkeling van Stadswerven komt in een stroomversnelling. Dat is het gevolg van het nieuwe contract dat de gemeente Dordrecht heeft gesloten met projectontwikkelaar OCW. Door het nieuwe contract moeten gemeente en ontwikkelaar het eerder eens zijn over de grondprijs van elk deelproject en wordt een belangrijke tijdswinst geboekt door het verkorten van contractuele afspraken. De eerstvolgende delen van Stadswerven die aan de beurt komen, grenzen aan de woningen die er nu al staan.

• Invoering kentekenparkeren en contactloos pinnen

05 juli 2018

Dordrecht wil de volgende stap zetten in het digitaliseren van parkeren: de invoering van kentekenparkeren. Hiermee verbetert het parkeergemak voor bezoekers die op straat hun auto parkeren. Een parkeerder voert bij de parkeerautomaat het kenteken in en hoeft na betaling met muntgeld of betaalpas niet meer terug te lopen naar de auto om een parkeerticket op het dashboard te leggen. Het college vraagt de gemeenteraad een investeringskrediet van € 500.000 ter beschikking te stellen om parkeerautomaten geschikt te maken voor kentekenparkeren. Ook de mogelijkheid om contactloos te pinnen wordt meteen meegenomen.