Fietsvlonder op Buiten Walevest

Vanmorgen is op de Buiten Walevest een fietsvlonder geplaatst. Het is de derde fietsvlonder in Dordrecht. Een fietsvlonder is een tijdelijke fietsparkeervoorziening die op een parkeerplaats voor auto's geplaatst wordt. Bewoners van de Buiten Walevest hebben gevraagd om extra fietsparkeervoorzieningen. Veel huizen hebben geen achteruitgang. Daardoor ontbreken goede mogelijkheden om de fiets te stallen. Bewoners zetten daarom hun fiets vaak op de stoep tegen de gevel. Met de fietsvlonder onderzoekt de gemeente of extra fietsparkeerplekken een oplossing zijn en wat daarvoor de beste plek is.

De fietsvlonder biedt ruimte aan tien fietsen. De vlonder komt op een autoparkeerplaats, die daarmee vervalt. Tijdens de proefperiode bekijkt de gemeente of de fietsvlonder wordt gebruikt, of die op de juiste plek staat en of de buurt de autoparkeerplaats kan missen. Na enkele maanden wordt de situatie geëvalueerd. Als blijkt dat de vlonder goed gebruikt wordt en er geen grote problemen met het parkeren van auto's ontstaan, dan kan de plek definitief als fietsparkeerplek ingericht worden. De fietsvlonder gaat dan weer naar een andere testlocatie.

Drie fietsvlonders

Met de plaatsing van deze fietsvlonder ter hoogte van Buiten Walevest nr. 9 komt het totale aantal vlonders in Dordrecht op drie. Eerder plaatste de gemeente al vlonders op de Voorstraat bij Het Magazijn en de Koningin Wilhelminastraat bij Post. Deze vlonders worden goed gebruikt en staan bijna elke avond vol.

Aangeklopt

Wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid): "We willen graag dat Dordtenaren die fiets pakken. Dan zijn er ook goede voorzieningen nodig. Het parkeren van fietsen is lastig in de binnenstad. Veel panden hebben geen schuur of achterom. Bewoners van de Buiten Walevest hebben daarom bij ons aangeklopt met de vraag of we hier iets aan kunnen doen. Met de fietsvlonder kunnen we uitproberen of deze extra plekken een oplossing bieden. De ervaringen met de fietsvlonders bij Post en Het Magazijn zijn in ieder geval positief!"

Fietsvlonder Buiten Walevest

Datum
19 december 2018  

Redactie
Jonne van Bochove
Communicatie
T 078 770 2573 / 06 23 28 59 36