Regels op marktdagen

Tijdens de markt gelden er een aantal regels. Deze regels zijn als volgt: 

  1. Winkeliers zetten geen reclameborden of andere zaken neer voor hun winkel tijdens marktdagen. Dit geldt voor winkels in het gebied Sarisgang, Statenplein thv de Nieuwstraat, Kolfstraat en Voorstraat-Midden en de Vriesestraat. 
  2. Voor ingangen van winkels zijn markeringen voor wachtrijen aangebracht.
  3. De markt is tijdelijk uitgebreid naar het plein bij de Hema. Hierdoor is er meer ruimte voor kramen én veilig winkelen. 
  4. Op de Bagijnhof wordt vaak (dubbel) geparkeerd, terwijl dat niet mag. Aan de kant van de ANWB en Bram Ladage geldt een parkeerverbod. U mag hier niet parkeren, wel even iemand laten in- en uitstappen. Aan de kant van de Hema en C&A geldt een stopverbod. Hier mag u niet parkeren of stilstaan. U mag dus ook niet iemand in- of uit laten stappen of een boodschap inladen. 
    Op deze manier kunnen hulpdiensten er op een goede en veilige manier door. 
    In de Kolfstraat wordt ook vaak dubbel geparkeerd. Er kan dan geen ambulance of brandweerauto meer door. Hier komen hekken te staan met een verkeersregelaar. Als u in de Dwarsgang moet zijn, bij de invalideparkeerplaatsen of op het marktterrein (marktkraamhouders bijvoorbeeld) dan wordt u doorgelaten. Auto's kunnen parkeren in de parkeergarage. Verderop geldt een parkeerverbod : niet parkeren, maar wel iemand in- of uit laten stappen. 
  5. Het is niet meer mogelijk om met fiets, brommer of scooter het marktgebied in te gaan, tenzij u heel slecht ter been bent.  Komt u met de fiets, brommer of scooter? Parkeer deze dan in de (extra) fietsparkvakken of in de gratis bewaakte fietsenstallingen op het Statenplein en Achterom. 
  6. Er zijn rijrichtingen ingesteld voor fietsers in de binnestad. Houd de borden in de gaten, om te kijken hoe u het beste naar de binnenstad fietst.