Ik woon in de historische binnenstad

Woont u in de historische binnenstad? Dan leest u hier wat er voor u verandert.

Als u in de historische binnenstad woont, dan blijft de inzameling grotendeels hetzelfde. Wel haalt HVC de zakken voor plastic, blik en drinkpakken straks vaker op. Vanaf april gebeurt dat iedere week in plaats van 1x in de 2 weken.
Samengevat:

  • Restafval brengt u naar de ondergrondse container. Dat blijft zo. 
  • Plastic, blik en drinkpakken worden voortaan elke week opgehaald.
  • Het ophalen van oud papier en karton blijft hetzelfde.

Scheiden gft en etensresten 

Op een paar plekken in de binnenstad staan nu containers voor gft en etensresten. Rond de Nieuwe Haven en in het gebied Twintighuizen en Sluisweg. Inwoners van deze gebieden deden mee aan een proef. De containers blijven staan.  De komende 3 jaar zorgen we voor meer containers voor gft en etensresten in de binnenstad. We informeren u als we een extra container voor gft en etensresten plaatsen in uw buurt.

Proefgebied Nieuwe Haven en omgeving

Woont in het gebied Nieuwe Haven en omgeving? Dan heeft u meegedaan aan een proef. Hierbij haalde HVC papier en plastic, blik en drinkpakken vaker op . Ook zijn buurtcontainers voor gft en etensresten geplaatst. 
Nu we voor de hele stad het inzamelen van afval veranderen, eindigt deze proef. Voor u betekent dit dat plastic, blik en drinkpakken elke week wordt opgehaald. Uw restafval brengt u naar de ondergrondse container. De containers voor gft en etensresten blijven. Het ophalen van papier en karton gaat terug naar 1x in de maand.