Aangepaste dienstverlening en coronamaatregelen

De gemeente neemt maatregelen rondom het coronavirus en heeft de dienstverlening aangepast.

Bezoek de Stadswinkel alleen op afspraak 

Veel producten regelt u eenvoudig online. Lukt dit niet online? Maak dan een afspraak. 

Door het coronavirus werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand. Hierdoor hebben wij minder balies bezet dan u van ons gewend bent. Het kan voorkomen dat het daardoor niet lukt om op korte termijn een afspraak te maken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 078, wij denken graag met u mee in oplossingen.  

Draag een mondkapje  in publieke binnenruimtes. Bedek mond, neus én kin.

Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de Stadswinkel. En bezoek de Stadswinkel bij voorkeur alleen. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben. Voor u en onze veiligheid betaalt u alleen met pin. 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek aan de Stadswinkel dan uit.

Komt u uit een land waarvoor het advies geldt om 10 dagen thuis in quarantaine te gaan? En heeft u binnen die 10 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.  

Veel medewerkers van het Stadskantoor werken vanuit huis. Als u een afspraak heeft of iemand wilt spreken, bel dan eerst of diegene aanwezig is.

Kwetsbare gezondheid

Heeft u een kwetsbare gezondheid en wilt u liever buiten de openingstijden een afspraak maken? Bel ons dan op telefoonnummer 14 078.  

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Trouwen op het Stadhuis
Er mogen 26 gasten aanwezig zijn bij uw plechtigheid in de Kennedyzaal van ons Stadhuis. Hieronder reken wij ook de fotograaf, videoman/vrouw en meer mee. Dit aantal staan wij alleen toe als we de maatregel van 1,5 meter afstand hanteren. Als meerdere personen uit 1 gezin naast elkaar zitten, moet dit mogelijk zijn. Daarom vragen wij uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst hierop toe te zien

Trouwen of registratie partnerschap op het Stadskantoor (gratis of zonder ceremonie)
Hierbij staan wij maximaal 6 gasten toe. Met het bruidspaar erbij bestaat uw gezelschap uit 8 personen. Ook hierbij hanteren wij de 1,5 meter maatregel. Dit maximaal aantal aanwezigen is hetzelfde als voor de coronamaatregel, hierin verandert niets.

Meer informatie over coronavirus 

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.