Aangepaste dienstverlening en coronamaatregelen

De gemeente neemt maatregelen rondom het coronavirus en heeft de dienstverlening aangepast.

Bezoek de Stadswinkel alleen op afspraak 

Veel producten regelt u eenvoudig online. Lukt dit niet online? Maak dan een afspraak. 

Door de coronamaatregelen werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand.

Op dit moment is het erg druk met aanvragen voor een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Mogelijk zijn alle tijden voor afspraken volgeboekt. Als het kan voegen we tijden toe. Kijk regelmatig of er een tijd beschikbaar is. Telefonisch maken wij alleen afspraken voor een spoedaanvraag.

Waar 1,5 meter afstand houden niet lukt, is een mondkapje verplicht of een coronatoegangsbewijs. Dat geldt voor het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs en bij evenementen en festivals. 

Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de Stadswinkel. En bezoek de Stadswinkel bij voorkeur alleen. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben. Voor u en onze veiligheid betaalt u alleen met pin. 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek aan de Stadswinkel dan uit.

Komt u uit een land waarvoor het advies geldt om 10 dagen thuis in quarantaine te gaan? En heeft u binnen die 10 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.  

Veel medewerkers van het Stadskantoor werken vanuit huis. Als u een afspraak heeft of iemand wilt spreken, bel dan eerst of diegene aanwezig is.

Kwetsbare gezondheid

Heeft u een kwetsbare gezondheid en wilt u liever buiten de openingstijden een afspraak maken? Bel ons dan op telefoonnummer 14 078.  

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Trouwen op het Stadhuis

Sinds 5 juni mogen door de versoepelingen meer gasten aanwezig zijn bij de plechtigheid. Hierbij houden wij rekening met de 1,5 meter afstand. In de Kennedyzaal kunnen we in totaal 26 gasten ontvangen. De fotograaf, videograaf en het bruidspaar rekenen wij daar niet bij. Wij vragen uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst  toe te zien op het aantal gasten en de 1,5 meterafstand. Het dragen van een mondkapje is nog verplicht. Wie tijdens de plechtigheid zit, mag het mondkapje af doen. 

Trouwen of registratie partnerschap op het Stadskantoor (gratis of zonder ceremonie)
Hierbij staan wij maximaal 6 gasten toe. Met het bruidspaar erbij bestaat uw gezelschap uit 8 personen. Ook hierbij hanteren wij de 1,5 meter maatregel. Dit maximaal aantal aanwezigen is hetzelfde als voor de coronamaatregel, hierin verandert niets.

Meer informatie over coronavirus 

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.

More information

For more information about the coronavirus, frequently asked questions and current information, please visit the RIVM website. You can also call:

  • the national public information number: 0800 - 1351 (available daily between 08:00 and 20:00)
  • national public information from abroad: +31 (0) 20 205 1351
  • the call center of GGD Zuid-Holland Zuid: (078) 770 8580 (available from Monday to Friday)