Aangepaste dienstverlening en coronamaatregelen

De gemeente neemt maatregelen rondom het coronavirus en heeft de dienstverlening aangepast.

Bezoek de Stadswinkel alleen op afspraak 

Veel producten regelt u eenvoudig online. Lukt dit niet online? Maak dan een afspraak. 

Door het coronavirus werken wij alleen op afspraak en houden wij 1,5 meter afstand. Hierdoor hebben wij minder balies bezet dan u van ons gewend bent. Het kan voorkomen dat het daardoor niet lukt om op korte termijn een afspraak te maken. Wij vragen uw begrip hiervoor. Heeft u zaken te regelen die niet kunnen wachten? Bel ons daarover op telefoonnummer 14 078, wij denken graag met u mee in oplossingen.  

Draag een mondkapje  in publieke binnenruimtes. Bedek mond, neus én kin.

Het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes is sinds 1 december verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Gebruik bij voorkeur mondkapjes die te koop zijn bij de drogist of de supermarkt. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag u daarom niet gebruiken als alternatief voor een mondkapje. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een sjaal of bandana. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u een afspraak? Kom dan maximaal 5 minuten voor uw afgesproken tijd naar de Stadswinkel. En bezoek de Stadswinkel bij voorkeur alleen. Zo voorkomen we dat we te veel bezoekers tegelijk in onze wachtruimte hebben. Voor u en onze veiligheid betaalt u alleen met pin. 

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek aan de Stadswinkel dan uit.

Komt u uit een land waarvoor het advies geldt om 10 dagen thuis in quarantaine te gaan? En heeft u binnen die 10 dagen een afspraak met de gemeente? Verzet dan uw afspraak naar een later moment, ook als u geen klachten heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.  

Veel medewerkers van het Stadskantoor werken vanuit huis. Als u een afspraak heeft of iemand wilt spreken, bel dan eerst of diegene aanwezig is.

Kwetsbare gezondheid

Heeft u een kwetsbare gezondheid en wilt u liever buiten de openingstijden een afspraak maken? Bel ons dan op telefoonnummer 14 078.  

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Trouwen op het Stadhuis
Sinds 19 november mag u 26 gasten meenemen naar uw plechtigheid in de Kennedyzaal van ons Stadhuis. Dit is inclusief kinderen. Hieronder reken wij ook de fotograaf, videoman/vrouw en meer mee. Dit aantal staan wij alleen toe als we de maatregel van 1,5 meter afstand hanteren. Als meerdere personen uit 1 gezin naast elkaar zitten, moet dit mogelijk zijn. Daarom vragen wij uw gezelschap of uw ceremoniemeester om bij binnenkomst hierop toe te zien

Trouwen of registratie partnerschap op het Stadskantoor (gratis of zonder ceremonie)
Hierbij staan wij maximaal 6 gasten toe. Met het bruidspaar erbij bestaat uw gezelschap uit 8 personen. Ook hierbij hanteren wij de 1,5 meter maatregel. Dit maximaal aantal aanwezigen is hetzelfde als voor de coronamaatregel, hierin verandert niets.

Meer informatie over coronavirus 

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Of bel tussen 8.00 en 20.00 uur met het informatienummer 0800 1351. Ook de GGD Zuid-Holland Zuid heeft een callcenter beschikbaar. Die is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar op het telefoonnummer (078) 770 8580.

More information

For more information about the coronavirus, frequently asked questions and current information, please visit the RIVM website. You can also call:

  • the national public information number: 0800 - 1351 (available daily between 08:00 and 20:00)
  • national public information from abroad: +31 (0) 20 205 1351
  • the call center of GGD Zuid-Holland Zuid: (078) 770 8580 (available from Monday to Friday)