Sylvia Khadje

Sylvia Khadje, is bestuurs- en management assistente van de Rekenkamercommissie Dordrecht.

Syvlia Khadje

Echte Dordtenaar

Sylvia Khadje is een echte Dordtenaar en werd geboren in het bekende 'kauwgom' straatje. Zij is nooit uit de stad weggegaan en stichtte haar gezin in een nieuwbouwwijk. Ze is moeder van twee dochters (22 en 18 jaar) en een zoon van 16.

Zij werkte als directiesecretaresse bij verschillende bedrijven. Onder meer bij de Sperwer Groep, voor de financieel en later commercieel directeur. Zij volgde naast haar werk verschillende opleidingen op het gebied van juridische zaken en office management.

Werken voor de Rekenkamercommissie

In 2008 maakte Sylvia de overstap vanuit het bedrijfsleven naar de gemeente Dordrecht. Om vervolgens parttime aan de slag te gaan. Zelf zegt zij hierover: "de gemeente Dordrecht werkt vanuit vertrouwen, verantwoordelijkheid, initiatief en samenwerken. Ik voel mij daarbij als een vis in het water. Het werk biedt veel afwisseling en uitdaging. Ik kan mijn kennis nog steeds inzetten op een vernieuwende manier".

"Om de 4 jaar worden de voorzitter en leden opnieuw gekozen door de raadleden. Of ze kunnen nog 1 keer benoemd worden. Dat is een uitdaging. Dus blijft de dynamiek er altijd bestaan om opnieuw met elkaar vanuit verbinding en vertrouwen samen te werken om zo goed mogelijk de raadsleden te helpen".

Parttime

De reden om te kiezen voor de parttime baan bij de gemeente is dat het bedrijfsleven ook altijd is blijven trekken. Zij runt daarom een eigen online webshop in feestkleding voor kinderen. Haar dochter van 18 opende op 16-jarige leeftijd ook een online webshop in dameskleding. Samen konden zij in 2022 hun droom waarmaken door naar een bedrijfspand te gaan in Dordrecht. Vanuit hier runnen zij hun activiteiten en laten hun creativiteit de vrije loop.