Wil jij de volgende kinderburgemeester zijn?

Wij zoeken voor het schooljaar 2021/2022 een nieuwe kinderburgemeester die onze burgemeester Wouter Kolff kan helpen.

De huidige Kinderburgemeester is Lucas van Dijk. Hij is de tweede kinderburgemeester van Dordrecht. Lucas neemt na de zomer afscheid van zijn 'Kinderburgemeesters-ambt'. Wij zijn dus op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en misschien ben jij dat wel.

De nieuwe kinderburgemeester wordt tijdens een raadsvergadering op 21 september 2021 door de burgemeester geïnstalleerd. Vanaf dan ben je een schooljaar lang kinderburgemeester van Dordrecht. Jouw klasgenoten mogen natuurlijk ook bij die installatie in het Stadhuis aanwezig zijn!

Wie zoeken we?

Woon jij in Dordrecht en zit je vanaf volgend schooljaar in groep 7 of 8? Ben je enthousiast en niet bang om voor groepen mensen te staan en te spreken? Durf jij je mening te geven? Dan ben jij de kinderburgemeester die wij zoeken!

We zijn op zoek naar Dordtse kinderen die het leuk vinden om lintjes door te knippen en samen met de burgemeester of een wethouder op te trekken tijdens bijvoorbeeld Koningsdag, herdenkingen, boomplantdagen en nog veel meer andere activiteiten. Maar je hebt natuurlijk ook een rol tijdens de Intocht van Sinterklaas en Koningsspelen. Je kunt ook gevraagd worden voor een groep kinderen te spreken en bijvoorbeeld te vertellen wat je als kinderburgemeester van Dordrecht zoal doet.

Hoe kun je je aanmelden?

Vraag eerst toestemming aan je ouder(s) of verzorger(s). Maak een filmpje waarin jij duidelijk maakt wat je zo leuk lijkt om kinderburgemeester van Dordrecht te zijn. Dit filmpje mag maximaal 1 minuut duren. Je kunt ook een mail schrijven waarin je aangeeft waarom je kinderburgemeester wilt worden

Je kunt in ieder geval 1 onderwerp benoemen waarvoor jij je tijdens jouw 'werk' als kinderburgemeester van Dordrecht wilt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als sport, speelvoorzieningen, natuur, afval en noem maar op.

Enthousiast?

Stuur voor 1 augustus het filmpje of de mail naar kinderburgemeester@dordrecht.nl. Is het filmpje groter dan 20 MB dan graag versturen via WeTransfer.

De jury bestaat uit de huidige kinderburgemeester, de burgemeester en de griffier van de gemeenteraad. Zij maken eind augustus bekend wie de nieuwe kinderburgemeester van Dordrecht wordt.

Hopelijk word jij onze nieuwe kinderburgemeester!