Wim van der Kruijff

CDA

Wim van der KruijffRaadslid sinds: 29-03-2018
Partij: CDA
Contact en nevenfuncties

Weer even voorstellen

Na een afwezigheid van vier jaar is Wim van der Kruijff weer terug als raadslid en fractievoorzitter voor het Dordtse CDA.

Wim is geboren in 1960, sinds 1984 woonachtig in Stadspolders en werkt sinds begin 2018 in zijn eigen bedrijf ‘HR-om’ HR Management en advies.  Eerdere functies waren manager HR & Payroll consultancy bij Centric en HR Directeur bij Capgemini Financial Services.
Tevens is hij als vrijwilliger actief als Ouderling Kerkrentmeester van de Andreaskerk, lid van de overkoepelende Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Dordrecht en Voorzitter van de identiteitsraad van de Protestants Christelijke Zorggroep Crabbehoff.

En geloof het of niet: naast al deze activiteiten vindt hij ook nog ruimte om zo nu en dan te motorrijden, te zwemmen of te reizen door zijn favoriete vakantieland Italië.

Als fractievoorzitter zit Wim er boven op dat de CDA programma punten die in het coalitie akkoord verzilverd zijn daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden!

Om er maar eens een paar te noemen:

  • Laagdrempelige samenwerking met verenigingen, bedrijven, kerken, moskeeën, instellingen en andere particuliere initiatieven uit de stad.
  • Er gebeurt veel goeds en moois in Dordt, maar samenwerking tussen al deze partijen en de gemeentelijke overheid kan beter en moet makkelijker. Wat nodig is zijn duidelijke aanspreekpunten in de gemeente met een creatieve, open mind die je helpen goed met de soms noodzakelijke regels om te gaan.
  • Forse woningbouw en transformatie van leegstaande kantoorpanden naar woningen.
  • Er moet met spoed meters gemaakt worden, want er zijn veel te weinig betaalbare woningen beschikbaar voor oud tot jong.
  • Goede en betaalbare zorg voor iedereen.
  • Oplossen van de verkokering in de zorg: Zorg dat budgetten en partijen bij elkaar gebracht worden, waarbij helder is wie de regie heeft en de eindverantwoordelijkheid heeft/krijgt voor het totaal.
  • Goede bereikbaarheid per spoor en over de weg voor auto en fiets.
  • De wegen slibben dicht en het spoor zit vol. Als we woningen bij gaan bouwen wordt het nog drukker, dus moeten we nu al werken aan vergroting van de capaciteit en werken aan de mobiliteit met oog voor alle vormen van vervoer.