Herman van der Graaf

Beter voor Dordt

Herman van der GraafRaadslid sinds: 29-03-2018
Partij: Beter voor Dordt
Contact en nevenfuncties

Over mijzelf

In 1985 zag ik het levenslicht in de roef van het schip van mijn ouders. Met hen ben ik meegevaren tot voor mij de leerplicht om de hoek kwam kijken. Het dagelijks wisselende uitzicht van aan boord werd ingeruild voor vaste grond onder de voeten in Dordrecht. Na in het centrum, op de Staart, in Dubbeldam en in Het Reeland gewoond te hebben, is sinds 2007 Krispijn mijn wijk. In het dagelijks leven ben ik als nautisch verkeersleider verantwoordelijk voor een vlotte en veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer in de omgeving van Dordrecht. 

Wat ik wil bereiken

Het is zaak de in 2010 door Beter Voor Dordt ingezette koers vast te houden. Dordrecht wordt steeds bruisender, we zijn als Dordtenaren niet voor niets trotser geworden op onze stad. Er liggen voor de toekomst wel behoorlijke uitdagingen. Zo moeten we de noodzakelijke groei van de stad zo min mogelijk ten koste laten gaan van onze groene omgeving en moeten we nog actiever optreden tegen leegstand. Zowel achterstallig onderhoud als de kliko dient wat mij betreft uit het Dordtse straatbeeld te verdwijnen en de verbinding met het water moet meer opgezocht worden.

Waarom ik kies voor Beter Voor Dordt

Omdat ik mij wil focussen op Dordrecht alleen en mij hierbij zo minimaal mogelijk wil laten beperken of sturen door een landelijk beleid, heb ik mij aangesloten bij Beter Voor Dordt. De vereniging Beter Voor Dordt is dankzij haar gemêleerde samenstelling een reële afspiegeling van de Dordtse maatschappij. De partij is er voor iedere Dordtenaar.

Over het contact met inwoners

Om een goede volksvertegenwoordiger te kunnen zijn is nauw contact met inwoners een vereiste. Ik begeef mij dan ook graag onder mede-Dordtenaren en heb goed contact met verschillende ondernemers, samen vormen zij mijn persoonlijke klankbordgroep.