Gert Jan Kleinpaste

Gewoon Dordt

Gert Jan KleinpasteCommissielid sinds: 29-03-2018
Partij: Gewoon Dordt
Contact en nevenfuncties

Over mijzelf

Mijn naam is Gertjan Kleinpaste. Ik ben gehuwd met Jacqueline. Jacqueline heeft twee dochters uit haar eerste huwelijk. Ik heb twee zoons uit mijn eerste huwelijk. Al onze kinderen zijn inmiddels volwassen en 'uitgevlogen'.

Naast het politieke werk houd ik mij bezig met het oganiseren van lezingen, debat- en discussie-avonden voor Stichting Dordttalk en maak ik af-en-toe televisieprogramma's voor de lokale omroep (waaronder Art & Dordt, gesprekken met Dordtse kunstenaars). Ook werk ik parttime als verkoopmedewerker in een antiek- en curiosawinkel. Bovendien schrijf ik opiniestukken en columns die via diverse kanalen op internet worden verspreid. Ik ben lid van het landelijk bestuur van de Piratenpartij en ik zit in het regionaal bestuur van Water Natuurlijk, één van de 'waterschapspartijen'.  

Mijn twitterbio zegt: “Met ideeën verbind je mensen; met geld verdeel je mensen”. Ik ben de politiek ingestapt, omdat ik mensen wil verbinden. Dat gebeurt vooral ook buiten de gemeentelijke vergaderzalen. Door in de stad te zijn, te praten met inwoners; te luisteren naar de ideeën die er 'op straat' leven. Niet om het allemaal klakkeloos over te nemen, wel om er serieus aandacht voor te hebben.