Herman van der Plas

PvdA

Commissielid sinds: 29-03-2018
Partij: PvdA
Contact en nevenfuncties

Over mijzelf

Herman van der PlasIk woon in de Schil, ben helaas weduwnaar. Ik heb ooit sociologie aan de EUR gestudeerd. Na een lange loopbaan in Europees beleid werk ik nu parttime bij het ministerie van OCW en een stichting die zich richt op regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ik ben geboren Hagenaar en ik woonde eerder in grotere steden. Maar ik voel me sinds 5 jaar erg thuis in de rust en kleinschaligheid van Dordrecht met zijn historische karakter en zijn aanbod aan kanalen, rivieren, erfgoed en cultuur. Ik houd van koken voor en eten met vrienden, tuinieren, sporten en opera.

Wat ik wil bereiken

Ik wil bijdragen aan de kwaliteit van Dordrecht, waarvoor de fysieke ontwikkeling een belangrijk middel is. Op een verantwoorde manier meer betaalbare woningen bouwen wordt dè uitdaging voor Dordrecht in de komende jaren, naast grote veranderingen door de duurzaamheidstransitie. Samen met onze twee raadsleden wil ik ook graag bijdragen aan de economische versterking van Dordrecht en de Drechtsteden regio, aan meer (duurzame) banen, een levendige binnenstad en een vernieuwend cultuurklimaat.

Waarom ik kies voor de PvdA

Deze partij heeft altijd bijgedragen aan het vooruit helpen van mensen in de samenleving en het tegengaan van kansenongelijkheid, bijvoorbeeld door goed onderwijs. Maar is er ook voor mensen die het even moeilijk hebben. En op dat punt valt er helaas ook in Dordrecht nog een hoop werk te verzetten. Ik heb het zelf goed, maar ik draag via deze partij en door mijn eigen kennis en ervaring graag mijn steentje bij aan dat doel.

Hoe u contact met mij kunt opnemen

Schriftelijk: Fractie PvdA-Dordrecht, Voorstraat 367, 3311CT Dordrecht
Telefoonnummer: 06 - 54624028
E-mailadres: hcvdp@planet.nl
Twitter: @Hcvdplas
LinkedIn: Herman van der Plas