Spring naar inhoud
  • Grote Kerk

    Welkom op de wijkwebsites

Wijken Dordrecht

Wijken Dordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.


Iedere wijk heeft ook een eigen website, de wijkwebsites.Home Nieuws en publicaties Nieuws Archief Live beelden vanuit beverburcht in Biesbosch via webcams

Live beelden vanuit beverburcht in Biesbosch via webcams

Live beelden vanuit beverburcht in Biesbosch via webcams
Op de website www.volgdebever.nl, die vorige week al werd gelanceerd, is veel informatie te vinden over de bever en de Biesbosch. Sinds vandaag is er verbinding met de webcams die Staatsbosbeheer onlangs heeft geplaatst. De beelden vanuit de beverburcht kunnen door iedereen live worden gevolgd.

 

25 jaar bevers

Aanleiding voor de bevercam is het vijfentwintigjarige jubileum van de bever in Nederland. Een kwart eeuw geleden werd de bever in de Biesbosch geherintroduceerd, nadat de soort door bejaging was verdwenen uit ons land. Met de webcams wil Staatsbosbeheer bezoekers laten meekijken hoe bevers in de natuur leven en hoe fascinerend het dier is.

 

Beversporen, zoals burchten en knaag- en glijsporen, zijn overal in de Biesbosch te zien, maar een bever in het wild spotten, is niet zo gemakkelijk.

  

Meegenieten

Via de website www.volgdebever.nl kunnen kijkers nu meegenieten van het leven van de bever, dat anders verborgen blijft. De drie camera‚Äôs staan in twee burchten in het BeverBos, een omheind gedeelte naast Biesboschcentrum Dordrecht.

 

Foto: De bevers in de Biesbosch zijn nu via de webcam te volgen (foto eigendom Nationaal Park De Biesbosch).

 

Uw wijkverslaggever Bram Bernhart

 

 

Volg de bever