Spring naar inhoud
  • Admiraalsplein

    Admiraalsplein

Wielwijk

Welkom op de wijkwebsite


Hier vindt u informatie en nieuws over Wielwijk. Bewoners en medewerkers uit de wijk beheren deze site.


Contact? Mail naar: info@wielwijk.nlHome Nieuws en informatie Het laatste nieuws Archief Wielwijk: the place to be!

Wielwijk: the place to be!

directeur woonbronDe eerste maanden zijn goed bevallen. Dordrecht kende ik niet zo goed, maar ik ben onder de indruk van deze stad. Natuurlijk is er die prachtige binnenstad. Die wil ik echt leren kennen. Maar met hetzelfde enthousiasme kijk ik naar Wielwijk. Daar is de afgelopen jaren al veel gebeurd. Ben ik echt van onder de indruk.

 

Wat mij het meeste opvalt is de nieuwbouw aan het Admiraalsplein. Dat vind ik erg mooi en ook het nieuwe winkelcentrum van Wielwijk goed geslaagd. Ik kom geregeld bij Toko Y-von. De lekkerste toko van Dordrecht!

 

Ik sta zeker achter de ambities voor Wielwijk. Het is erg belangrijk dat wij samen met de gemeente en de projectorganisatie het goede werk blijven voortzetten. Je ziet dat de huidige bewoners met meer en meer plezier in Wielwijk wonen. Er komen ook steeds meer mensen van buiten Wielwijk. Laatst mocht ik de eerste paal slaan samen met wethouder Reynvaan voor de koopwoningen in het project Stormhoek en toen bleek dat een betaalbare, goede woning juist in Wielwijk punten scoorde. Daar moeten we op voortbouwen.

 

Het is een moeilijke tijd, maar we moeten elkaar niet de put in praten. Er is nog veel mogelijk en we kunnen ons in Wielwijk niet veroorloven om nu al achterover te leunen. We moeten door en dat doen we ook. Binnenkort slaan we de eerste paal voor de 40 woningen in de Isaac Sweersstraat een plek waar we overigens voor een deel van de woningen met een woongroep in gesprek zijn. Ook een voorbeeld hoe aantrekkelijk Wielwijk is geworden want het zijn bijna allemaal mensen van buiten Wielwijk. Ze hadden geen idee dat Wielwijk al zo was opgeknapt.

 

Er zijn een paar zaken die ik als prioriteit zie. Allereerst het imago van Wielwijk, deze wijk wordt ernstig onderschat, met name door de mensen die Wielwijk niet kennen. Daar moeten we verder mee aan de slag. Wat erg zal helpen is als Woonbron en de gemeente samen een stap gaan zetten in de ontwikkeling van de M.H. Trompweg. De gemeente legt daar een park aan en wij zetten in op de bouw van duurdere eengezinswoningen langs de rand. Ik denk dat deze ontwikkeling Wielwijk een enorme impuls zal geven. Ik heb ondanks de crisis alle vertrouwen in deze ontwikkeling. En vlak om de hoek zijn daar de particuliere initiatiefnemers die er een eigen woning op maat willen bouwen. Dat is op de plek van de huidige kansenflat. Een eigen woning bouwen tegen kostprijs helemaal naar jouw wens, dat wil toch iedereen. Ze zoeken nog mensen want er zijn er 10 nodig om te gaan bouwen. Ik ga mijn best doen om ze te helpen al is het hun project. Ook hun droom is goed voor Wielwijk.

 

En ter afsluiting: Als dit allemaal lukt, en natuurlijk lukt het, en we geven daarnaast ook de juiste (persoonlijke) aandacht aan de huidige bewoners van deze mooie wijk met projecten als bijvoorbeeld Doe ff gezond dan is Wielwijk binnenkort ‘the place to be’.