Winter in Dordrecht

Het winterseizoen breekt aan. Een tijd waarin we u over allerlei onderwerpen informeren.

Ieder seizoen kent zo zijn eigen aandachtspunten in de stad. Denk bijvoorbeeld aan werk op straat, aandacht voor elkaar, veiligheid of het opruimen van snoeiafval. Wij informeren u elk seizoen over de onderwerpen die dan spelen. Zo bent u op tijd op de hoogte. De komende tijd leest u hier over winterse onderwerpen.

Aandacht voor elkaar

Het is bijna kerst. Een tijd waarin mensen elkaar opzoeken. Maar niet alle Dordtenaren brengen de feestdagen met andere mensen door. Of kunnen een luxe kerstdiner betalen. Daarom roepen wij op om iets extra's te doen voor een ander tijdens de donkere dagen. Geef bijvoorbeeld uw kerstpakket weg, doe een boodschap of drink een kopje koffie mee. Doet u ook mee?

Ook de gemeente en maatschappelijke organisaties spannen zich in om inwoners op allerlei vlakken te helpen. Benieuwd wat wij en anderen voor hen doen?

  • Samen tegen armoede
  • Zorg en ondersteuning aan mantelzorgers, vrijwilligers en zorgvragers door Sociaal Wijkteam Dordrecht, Jeugdzorg, Vrijwilligershuis, MEE Drechtsteden en Sociale Dienst Drechtsteden
  • WeHelpen: makkelijk online hulp zoeken en vinden

Oudere dame en jong meisje met cadeautjes

Uitgelicht