Nieuws over onze stad

Bekijk het laatste nieuws over Dordrecht.

 • Dordrecht werkt mee aan proef met bamboe verkeersborden 12 juli 2018

  Bamboe: sterk, krasvast, een product dat niet scheurt of ombuigt. Deze snelgroeiende plantensoort lijkt een prima materiaal voor verkeersborden en is ook nog eens CO2 neutraal. Bordenleverancier HR groep heeft dat afgelopen jaren getest en ook binnen Dordrecht gaan we hier nu ervaring mee opdoen. Vrijdag 13 juli onthulden wethouders Rik van der Linden (Duurzaamheid) en Marco Stam (Ruimtelijke Kwaliteit) samen met de heer Heijmans van de HR Groep het eerste duurzame verkeersbord in Dordrecht langs de Krispijnseweg ter hoogte van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

 • Waterbus vaart langer door tijdens Big Rivers 06 juli 2018

  Tijdens Big Rivers vaart de Waterbus naar Zwijndrecht en Papendrecht 's avonds extra lang door. Op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli tot 23.00 uur, op zondag 15 juli tot 22.00 uur.

 • Ondernemers zetten zich in voor een kauwgomvrije binnenstad 05 juli 2018

  Platgetrapte kauwgom die jarenlang op straat blijft voor veel mensen een ergernis. De ondernemers in de binnenstad van Dordrecht willen hier graag iets aan doen. Daarom is de gemeente samen met ondernemers gestart met een proef om de binnenstad kauwgomvrij te maken.

 • Historisch schip Veerdienst 3 blijft in Dordrecht 05 juli 2018

  Stichting Veerdienst 3 onderhoudt, beheert en exploiteert al jarenlang het meer dan 100 jaar oude schip Veerdienst 3. Vereniging 'De Binnenvaart' heeft deze taken overgenomen. Hiermee blijft het schip in Dordrecht. Het schip krijgt een ligplaats in Leefwerf De Biesbosch naast het museumschip René Siegfried aan de Maasstraat.

Uitgelicht