Nieuws over onze stad

Bekijk het laatste nieuws over Dordrecht.

 • Waterbushalte Stadswerven uit de dienstregeling 17 september 2018

  Met ingang van de winterdienstregeling die op 1 oktober 2018 ingaat, stopt Waterbus lijn 23 richting Sliedrecht niet meer bij de halte Stadswerven. De gemeente Dordrecht en Waterbus hebben besloten de halte op te heffen. De gemeente heeft het gebied rond de halte nodig als grondopslag voor het dempen van de noordelijke insteekhaven. Daarnaast loopt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de halte Stadwerven al een aantal jaar terug.

 • Werkzaamheden aan Albert Cuypsingel 13 september 2018

  De komende twee weken vinden werkzaamheden plaats aan de Albert Cuypsingel. Een deel van het asfalt wordt vervangen en er worden drie drempels aangelegd.

 • Kies je monument 13 september 2018

  Welke panden in Dordrecht komen het meest in aanmerking om een gemeentelijk monument te worden? U mag het zeggen. Doe mee aan 'Kies je monument' en stel uw favoriete top 10 samen.
  Vindt u ook dat altijd de mooie gebouwen worden gesloopt en de lelijke blijven staan? En wilt u meebepalen wat bijzonder genoeg is om monument te worden? Dan is dit het moment om in actie te komen.

 • Hinder door nieuwe omleidingen Oranjelaan en Lange Geldersekade 29 augustus 2018

  De herinrichting van de Oranjelaan is bijna in de laatste fase. De aannemer start maandag 3 september met het aanpassen van de kruising met de Noordendijk. Vrijdag 31 augustus start het plaatsen van de afzetting. Dit betekent dat vanaf 16.00 uur de kruising is afgesloten. De omleidingsroute gaat via de Groenedijk en Stooplaan. Het kruispunt gaat in delen op de schop. Houd er rekening mee dat de omleidingsroutes de komende 8 weken regelmatig wijzigen.

Uitgelicht