Samen voor een schone en prettige buurt

Als inwoner van Dordrecht kunt u veel doen in uw eigen omgeving. Op die manier maken we samen de stad mooier en leuker om in te wonen. De gemeente heeft zichzelf als taak gesteld Dordrecht schoon, heel en veilig te maken en te houden. In een paar wijken doen we dit samen met de aannemers (kijk bijvoorbeeld op de site De wijk, dat zijn wij).

Ook u kunt meewerken aan uw omgeving. Tenslotte kent u als inwoner uw wijk het best. Samen met buurtgenoten kunt u zich inzetten voor een schone en prettige buurt. Wij (de gemeente en de aannemer) helpen u daar graag bij. Bijvoorbeeld met gereedschap, materialen of mooier groen.

Er is veel mogelijk om samen de buurt mooier te maken, zoals:

Bewoners Gemeente of aannemer
adopteren een afvalbak en legen deze regelmatig plaatst de afvalbak
verzamelen zwerfvuil in de buurt zorgt voor afvalgrijpers en vuilniszakken
houden een speelplek schoon zorgt voor het materiaal
ontwerpen en onderhouden zelf een stuk openbaar groen (bijvoorbeeld een plantvak, de grond rondom een boom of een geveltuintje) levert de planten aan

Heeft u met uw buren een idee om uw buurt mooier te maken? Deel het met de gemeente of met de aannemer. Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Meer informatie leest u in de flyer Samen voor een schone en prettige buurt.

Samen met de aannemer

Woont u in Krispijn, Wielwijk, Crabbehof, Zuidhoven of Sterrenburg? Dan kunt u voor uw vragen en ideeën bij de aannemer terecht. De aannemer neemt dan contact met u op. Kijk voor meer informatie op een van deze webpagina's:

Samen met de gemeente

Woont u in een van de andere wijken (Centrum, Noordflank, Reeland, Staart, Dubbeldam, Stadspolders)? Meld uw aanvraag dan hier aan:

Aanvraag 'Samen de buurt mooier maken'

Na uw aanvraag nemen wij contact met u op.

Tegenprestatie voor uw inzet

Voor uw inzet kan de gemeente het volgende bieden:

• gevelbakken
  • boomtuintjes
  • bloembakken
  • mooier groen
  • straat schoonmaken
  • grotere initiatieven, afhankelijk van de bewonerswensen en de uitvoerbaarheid
Gratis afvalgrijper

Samen met buurtgenoten kunt u zich inzetten voor een schone buurt. Zo kunt u alleen of samen met mensen uit de straat afval prikken. Daarmee zorgt u ervoor dat de straat er weer schoon en netjes uitziet. De afvalgrijpers, de afvalzakken en de ringen krijgt u via Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Gratis afvalgrijper, afvalzak en ring

Heeft u vragen?

Meer informatie leest u via de onderstaande websites of bel met de Wijklijn via telefoonnummer 14 078.

De wijk, dat zijn wij
Flyer Samen de buurt mooier maken (pdf, 665 kB)
Wijken Dordrecht
DordtaanZet