Openbaar vervoer 65 +

Bent u 65 jaar of ouder en staat u ingeschreven in Dordrecht? Dan mag u voor € 12,50 per jaar binnen Dordrecht met de bussen van Arriva mee. Qbuzz neemt op 9 december 2018 het openbaar vervoer in Dordrecht over van Arriva. Qbuzz neemt de 65+ regeling voor 4 jaar over. Eind november informeert Qbuzz de gebruikers van de regeling.

Kosten

€ 12.50 per jaar (van januari t/m december)

Aanvragen

U vraagt dit aan via Arriva aan de Burgemeester de Raadtsingel 2 in Dordrecht. 

Voorwaarden

U bent 65 jaar of ouder en in Dordrecht ingeschreven. (1 maand na uw 65e verjaardag krijgt u hierover een brief).

Qbuzz vanaf 9 december 2018

Vervoerder Qbuzz neemt op 9 december 2018 het openbaar vervoer in Dordrecht over van Arriva. Qbuzz gaat rijden met nieuwe volledig elektrische bussen. Goed voor het milieu en deze bussen zijn een stuk stiller dan de huidige bussen.

Meer informatie en de dienstregeling leest u op Elektrisch Openbaar Vervoer.

Openbaar vervoer vanaf 65 jaar

U mag met uw persoonlijke OV-chipkaart binnen Dordrecht met de stadsbussen van Arriva mee. Hiervoor heeft u een speciale code op uw OV-chipkaart nodig en u betaalt een kleine vergoeding van € 12,50 per jaar. In de maand na uw 65e verjaardag krijgt u hierover een brief van ons. Arriva activeert uw ov-chipkaart als u de brief meeneemt naar de Arrivastore aan de Burgemeester de Raadtsingel 2 in Dordrecht (bij het centraal station)

De regeling geldt:

 • van maandag tot en met vrijdag na 09.00 uur
 • het hele weekend op elk tijdstip van de dag
Speciale code

U heeft een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Op een persoonlijke OV-chipkaart staat uw pasfoto.

 • u gaat met uw persoonlijke OV-chipkaart naar de Arriva Store op het busstation aan de Burgemeester de Raadtsingel 2 (naast het centraal station Dordrecht)
 • u neemt ook een geldig identiteitsbewijs en de brief mee
 • u betaalt direct € 12,50 contant of met pin
 • Arriva plaatst het reisproduct op uw OV-chipkaart
 • bij elke busrit checkt u in de bus in en uit
 • de gemeente Dordrecht betaalt de kosten van uw busreis rechtstreeks aan Arriva

Bij de Arriva Store kunt u terecht op maandag tot en met vrijdag van 06.45 tot 19.00 uur en op zaterdag van 07.45 tot 19.00 uur.

Brief kwijt?

Als u uw brief kwijt bent, mag u zonder brief naar de Arrivastore. Dit heeft de gemeente Dordrecht met Arriva afgesproken. De Arrivastore vindt u bij het Centraal Station aan de Burgemeester de Raadtsingel 2 in Dordrecht. U neemt mee:

 • uw geldige identiteitsbewijs
 • uw persoonlijke OV-chipkaart
 • een ander poststuk waarmee u aantoont dat u in Dordrecht staat ingeschreven. Bijvoorbeeld een brief op uw naam en adres van de belastingdienst of uw telefoonaanbieder
Vragen?

Stel ze aan Arriva, Burgemeester de Raadtsingel 2 of bel met de klantenservice van Arriva via telefoonnummer 0900 - 202 20 22 (€ 0,02 p.m.). Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur.

Waterbus en de Fast-ferry
Busbedrijf Arriva
Nederlandse Spoorwegen

Uitgelicht