Persberichten

Recent uitgegeven persberichten.

 • Zelfbouwcafé in De Crabbehoeve 19 november 2018

  De Crabbehoeve is vrijdag 30 november het decor van een zelfbouwcafé voor het project Troelstrahof. Het zelfbouwcafé is bedoeld voor iedereen die ervan droomt om nu of in de toekomst zelf een woning te bouwen in Dordrecht en benieuwd is naar de mogelijkheden. Er zijn op dit moment enkele kavels voor zelfbouw beschikbaar vanaf € 56.552,00.

 • Burgemeester wijst locatie aan waar aangekondigde demonstratie plaats kan vinden 16 november 2018

  Op de hoek Lange Geldersekade/Grotekerksplein wordt een vak ingericht.

 • Kansrijk, veilig, gezond en met plezier opgroeien in Dordrecht 16 november 2018

  Dordtse kinderen moeten kansrijk, veilig, gezond en met plezier opgroeien. Dat is het uitgangspunt van het jeugdbeleid in Dordrecht. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Het Lokaal Plan Jeugd 2019-2022 beschrijft waar Dordrecht op in wil zetten om dat uitgangspunt voor ieder kind in Dordrecht realiteit te maken.

 • Burgemeester verbiedt demonstraties bij intocht sinterklaas maar wijst één geschikte locatie toe 15 november 2018

  De gemeente heeft een kennisgeving ontvangen waarin de demonstratie (tegen de komst van zwarte piet en de instandhouding van zwarte piet door het intochtcomité) tijdens de intocht van Sinterklaas wordt aangekondigd. Burgemeester Wouter Kolff verbiedt demonstraties bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november maar faciliteert één door de demonstranten gemelde demonstratie. De burgemeester verbiedt de gevraagde verplaatsing van de Kuipershaven naar het Scheffersplein en demonstraties op andere locaties. De burgemeester beoogt hiermee te voorkomen dat feestvierende ouders en kinderen vermengd raken met demonstranten.

 • Fietsvlonders in Dordrecht 12 november 2018

  Maandag 12 november is op de Voorstraat tegenover Het Magazijn en in de Koningin Wilhelminastraat naast Post een fietsvlonder geplaatst. Dat is een tijdelijke fietsparkeervoorziening die op een parkeerplaats voor auto's geplaatst wordt. De aanleiding is het grote aantal bezoekers dat met de fiets naar Het Magazijn en restaurant Post komt. Dat is mooi: Dordrecht stimuleert fietsen in de stad. Maar soms parkeren bezoekers hun fietsen hinderlijk op de stoep. Met de fietsvlonder onderzoekt de gemeente of het tekort aan fietsparkeervoorzieningen kan worden opgelost en of fietsers hun fiets op die specifieke locatie parkeren.

Uitgelicht

Archief persberichten