Parkeren met kenteken gestart

In Dordrecht parkeer je met je kenteken. Dit maakt parkeren op straat een stuk eenvoudiger. Na het parkeren voeren parkeerders hun kenteken in bij de parkeerautomaat. Betalen kan contactloos met pinpas of muntgeld. Teruggaan naar de auto hoeft niet meer. Het is namelijk niet meer nodig om een parkeerticket achter de voorruit te leggen. Wethouder Rik van der Linden (parkeren) nam maandag 15 oktober de eerste omgebouwde parkeerautomaat in gebruik bij de Transvaalstraat. De komende twee weken bouwt de gemeente alle parkeerautomaten om.

Wethouder Van der Linden: "Met de invoering van parkeren met kenteken maken we weer een volgende stap met het digitaliseren van parkeren. Het verbeteren van parkeergemak staat voorop. Het is wel belangrijk dat parkeerders hun kenteken kennen. Schrijf je kenteken op of maak een foto met je telefoon. Nog makkelijker en goedkoper is betalen met je mobiele telefoon via een app, sms of door te bellen met je aanbieder voor mobiel parkeren."

Minder automaten

Naast het ombouwen van de automaten, verwijdert de gemeente 45 automaten en verplaatst 13 automaten naar een logischer plek. Omdat de loopafstand voor parkeerders met de helft vermindert (parkeerders hoeven tenslotte niet terug te lopen naar hun auto), zijn minder parkeerautomaten nodig. De verwijderde parkeerautomaten worden wel omgebouwd, zodat ze in de toekomst gebruikt kunnen worden bij schade of vernieling.

Parkeerterrein Weeskinderendijk

Parkeren met kenteken geldt ook voor het parkeerterrein Weeskinderendijk. Parkeerders kunnen hier de eerste 24 uur gratis hun auto parkeren. Dit blijft zo. Wel is het nodig dat parkeerders ook hier hun kenteken invoeren bij de parkeerautomaat. Na invoering van het kenteken kunnen zij meteen het parkeerterrein verlaten via de uitgang aan de Laan der Verenigde Naties of de achteruitgang bij de Vlietweg. De parkeerautomaten die nu nog in het midden van het parkeerterrein staan, worden verplaatst richting beide uitgangen.

Hoe werkt parkeren met kenteken?

Parkeren met kenteken werkt eenvoudig. Bekijk de uitleg in het filmpje Parkeren met kenteken.