Informatiedag veilig gebruik elektrische fiets

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets. Fietsen op een elektrische fiets vraagt meer aandacht en behendigheid dan fietsen zonder trapondersteuning. Donderdag 30 augustus organiseert Veilig Verkeer Nederland een informatiedag over het veilig gebruik van elektrische fietsen. De dag is bedoeld voor senioren. Er is aandacht voor vaardigheden en verkeerskennis. Daarnaast zijn er verschillende demo fietsen aanwezig om uit te proberen en krijgen deelnemers persoonlijk advies.

De informatiedag vindt plaats bij Sportclub Emma, Halmaheiraplein 8 in Dordrecht. De start is om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Deelname is gratis, maar het is wel noodzakelijk om u vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar de heer J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland (of bel naar: (0184) 613 466). Aanmelden kan tot zaterdag 25 augustus. Kom met de eigen (elektrische) fiets en zorg dat u een WA verzekering heeft.

Wat houdt de dag in?

De belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers worden besproken. Vooral de borden rondom fietspaden en het gebruik van fietsstroken. Ook is er aandacht voor de dode hoek bij vrachtwagens. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets. Deelnemers oefenen onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen. Verder is een leverancier van elektrische fietsen aanwezig. Zij stellen fietsen beschikbaar om uit te proberen of om u advies te geven waarop u moet letten met de aanschaf van een elektrische fiets.

Organisatie

Veilig Verkeer Nederland organiseert de informatiedag samen met de gemeente Dordrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden. Met deze activiteit ondersteunen zij de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

Veilig op de electrische fiets