Botulisme in water Henri Polakstraat

In water bij de Henri Polakstraat is botulisme vastgesteld. De gemeente heeft waarschuwingsborden geplaatst. Wij adviseren om honden niet in het water te laten zwemmen of ze ervan te laten drinken. Raak dode dieren niet aan.

Botulisme is een vorm van voedselvergiftiging waaraan watervogels en vissen overlijden. De bacterie die botulisme veroorzaakt vermenigvuldigt zich snel in warm, niet te diep, stilstaand water. Een gifstof, die de bacterie afscheidt, zorgt voor een zenuwblokkade bij vogels en vissen. De dieren raken verlamd en verdrinken hierdoor. Botulisme kan elk seizoen opduiken, maar meestal in de zomer.

Wat doet de gemeente?

Opzichters controleren dagelijks of er dode vogels liggen en halen ze meteen weg. Ziet u dode dieren in het water dan kunt u dit melden bij de Wijklijn. Digitaal via www.dordrecht.nl/wijklijn of door te bellen naar 14 078.

Waarschuwingsbord botulisme