Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Alle nieuws
 • Tijdelijk meer goederentreinen over Brabantroute 17 januari 2019

  Komende weekend en volgende week rijden meer goederentreinen over het spoor in Dordrecht. Dit komt door werkzaamheden op het Duitse spoornetwerk. De spoorlijn tussen Zevenaar en Oberhausen wordt uitgebreid met een derde spoor. Dit is nodig om het groeiende goederenvervoer via de Betuweroute aan te kunnen.

 • Vernieuwing aansluiting A16/N3 gestart 16 januari 2019

  Gewerkt wordt er al een tijdje, maar woensdag 16 januari gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3. Het project zorgt voor een betere doorstroming en verbetert de veiligheid rond de aansluiting. Daarmee verbetert ook de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever. En stroomt het verkeer van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard beter door.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Kolff 08 januari 2019

  Burgemeester Wouter Kolff heeft dinsdagavond 8 januari in het Stadhuis de aanwezigen toegesproken tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Stadhuis. De burgemeester wenst dat alle Dordtenaren samen verder bouwen aan Dordrecht.

 • Busje Essenhof in bestelling 03 januari 2019
 • Aangeklede containers moeten zwerfafval tegengaan 29 november 2018

  Wethouder Marco Stam heeft donderdag 29 november 2018 het startsein gegeven voor een proef met aangeklede ondergrondse containers in de wijk Bleijenhoek. De aankleding moet ertoe bijdragen dat bewoners geen afval neerzetten naast de containers. Enkele bewoners hebben bovendien een container 'geadopteerd'. Zij doen meteen een wijklijnmelding wanneer zij zien dat er spullen naast staan.

Uitgelicht

Nieuwsarchief