Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Alle nieuws
 • Waterbushalte Stadswerven uit de dienstregeling 17 september 2018

  Met ingang van de winterdienstregeling die op 1 oktober 2018 ingaat, stopt Waterbus lijn 23 richting Sliedrecht niet meer bij de halte Stadswerven. De gemeente Dordrecht en Waterbus hebben besloten de halte op te heffen. De gemeente heeft het gebied rond de halte nodig als grondopslag voor het dempen van de noordelijke insteekhaven. Daarnaast loopt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de halte Stadwerven al een aantal jaar terug.

 • Werkzaamheden aan Albert Cuypsingel 13 september 2018

  De komende twee weken vinden werkzaamheden plaats aan de Albert Cuypsingel. Een deel van het asfalt wordt vervangen en er worden drie drempels aangelegd.

 • Geef uw mening over hondenbeleid Nieuwe Dordtse Biesbosch 24 september 2018

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 september 2018 het voorlopige hondenbeleid voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch vrijgegeven voor inspraak. Vanaf 15 september tot 27 oktober 2018 kunt u uw mening hierover geven.

 • Nieuwe informatieborden op Polder Stededijk 14 september 2018

  Op polder Stededijk zijn nieuwe informatieborden geplaatst. Het eerste bord ligt op de route van Kort en Lang Ambacht naar Polder Stededijk. Het tweede bord staat op de ‘Stort van Troost’, de naam waaronder de voormalig stortplaats bekend staat. De borden geven informatie over de route die je kunt lopen, het ontstaan van de polder, en de geschiedenis en het beheer van de oude stortplaats. De borden zijn geplaats door Rijkswaterstaat en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

 • Actieplan Chemours om uitstoot GenX met 99% te verminderen 11 september 2018

  Chemours heeft een actieplan aangekondigd waarmee in 2020 de uitstoot emissie van GenX-stoffen (FRD903 en E1) met tenminste 99% vermindert. In 2018 verwacht Chemours al een vermindering van 90% ten opzichte van 2017 te realiseren en in 2019 van 95%. Met dit actieplan is een investering van € 75 miljoen gemoeid.

Uitgelicht

Nieuwsarchief